14.3 C
Amposta

La Tortosa-Card ja no inclou l’accés a la Catedral, després que l’Ajuntament ha retirat la subvenció al Bisbat per al manteniment

El regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla va lamentar que el govern municipal no vulgui fer res per revertir aquesta situació, perdent així un actiu turístic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A finals del mes de març, el Capítol-Catedral de Santa Maria de Tortosa va anunciar que la Catedral de Tortosa quedaria exclosa de la targeta turística ‘Tortosa-Card‘, i per tant les entrades per a visitar-la s’autogestionarien des del mateix Capítol.

La Tortosa-card ofereix accés als principals espais culturals i turístics de la ciutat a un preu reduït. Aquesta inclou els reials col·legis, l’exposició permanent de la ciutat i la festa del renaixement, el museu de Tortosa, els jardins del príncep i la muralla medieval, així com el centre d’interpretació de la Setmana Santa. Fins a l’1 de maig d’enguany, també incloïa l’entrada a la Catedral de Tortosa.

En el darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat el 6 de maig de 2024, el regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla, va qüestionar l’alcalde, Jordi Jordan, sobre els motius pel qual l’accés a la Catedral de Tortosa s’havia exclòs d’aquesta targeta turística. Sorolla va afirmar que l’Ajuntament havia subvencionat el Capítol amb 30.000 euros per facilitar aquest acord, i la retirada d’aquesta subvenció per aprt de l’actual govern havia estat la causa de baixa de la Catedral de la targeta turística. Aquesta subvenció s’havia mantingut durant més de vint-i-cinc anys.

Lamentem que vostè accepti esta decisió i no faci res al respecte. Creiem que és un error no haver arribat a un acord amb el Bisbat per mantenir auqesta important atracció turística de la ciutat a la Tortosa-Card” va qüestionar Sorolla.

Jordan va respondre afirmant que simplement des del capítol van anunciar que no volien continuar formant part, i des del consistori van respectant-ho. A més, Jordan va retreure a Sorolla que van trobar que la Tortosa-card estava pendent de regular-se i de treure a licitació la part de gestió privada d’aquesta, defensant que totes les visites incloses en la targeta turística són de caràcter públic, a excepció de la Catedral que és de gestió privada.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -