14.3 C
Amposta

La Terra Alta organitza una jornada sectorial per valorar l’evolució del sector tèxtil de la comarca

L’ens ha realitzat una primera sessió d’exploració per reflexionar sobre aspectes cabdals per a la viabilitat i desenvolupament del sector

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les empreses que resten obertes a la Terra Alta passen moltes dificultats perquè se centren en el procés productiu basat en volum i en mantenir els seus clients històrics, sense poder dedicar atenció a la innovació, a la cooperació i a les estratègies empresarials.

 

Tot i així, les empreses que resten operatives ho fan perquè, d’una manera o d’una altra, han sabut diferenciar-se, encara que ni les pròpies propietàries són conscients del valor que aporten, ja que s’observa una manca important d’autoestima i de lideratge per la feina que duen a terme. Tanmateix es mostren predisposades a parlar-ne i a transmetre els seus coneixements a noves incorporacions i vetllar per un relleu generacional. Per aquest motiu, a nivell col·lectiu, caldrà veure quins reptes i oportunitats poden sorgir a nivell sectorial: teixits tècnics, dissenys, noves tendències, materials, treball cooperatiu, sostenibilitat, etc.

La producció local i de proximitat comença a tenir demanda de públic i es detecten empreses amb projectes i ganes de produir a la Terra Alta. Alhora, s’ha verificat una capacitat de readaptació per part de les empreses de sector a la nova situació que ha comportat la crisi sanitària: fabricació de mascaretes i roba sanitària. Per a molts tallers aquesta oportunitat ha suposat la subsistència i continuació de l’empresa i l’activitat.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha consensuat amb els agents del tèxtil implicats que la jornada s’ha de basar en l’adequació de les ponències a les necessitats de les empreses i que aquestes participin en tot el recorregut de les activitats programades, des de les temàtiques fins a l’organització de la que clourà el procés. Això es durà a terme a través de ponències que contribueixin de manera directa o indirecta a millorar la competitivitat i consolidació de les empreses. A més, es generaran espais de debat per fomentar la creativitat com a mètode, canal d’expressió, procés d’aprenentatge i com a competència a adquirir i millorar.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), a través del projecte Treball a les 7 comarques, promou projectes ocupacionals i de desenvolupament local a les comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica. Ho fa amb l’objectiu d’estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació de manera que sigui possible desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori.

Aquesta acció s’emmarca dins la línia de suport al teixit productiu de la comarca amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses per a la generació d’ocupació digna, del projecte finançat pel SOC i impulsat pel Consell Comarcal de la Terra Alta a través del programa Treball a les 7 Comarques – Terra Alta Més.

 

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -