La revista britànica especialitzada en vins Decanter, publica un reportatge sobre la varietat Garnatxa Blanca i un llistat amb les millors Garnatxes Blanques de l’estat espanyol, on predominen als llocs capdavanters els vins de la DO Terra Alta; tant és així, que dels cinc primers vins, quatre són de la Terra Alta:
FORA DE SÈRIE (95-97 punts):
- LA SERRA BLANC 2017 d’Herència Altés (96 punts).
- EDETÀRIA SELECCIÓ 2016 d’Edetària (95 punts).
ALTAMENT RECOMANATS (90-94 punts):
- COCA I FITÓ D’OR 2016 de Coca i Fitó (92 punts).
- TREMENTINAIRE GARNATXA BLANCA 2016 d’Herència Altés (92 punts).
- BENUFET 2018 d’Herència Altés (91 punts).
- FINCA LA TERRENAL 2016 d’Edetària (90 punts).
- HERÈNCIA ALTÉS GARNATXA BLANCA 2018 d’Herència Altés (90 punts).
RECOMANATS (86-89 punts):
- EL SENYAL BLANC 2017 del Celler Alimara (89 punts).
- ALOJA BLANC 2018 de Coca i Fitó (89 punts).
- JASPI BLANC 2018 de Coca i Fitó (89 punts).
- EXPERIMENTAL GARNATXA BLANCA 2017 de De Haan Altés (89 punts).
- VIA TERRA BLANC 2018 d’Edetària (89 punts).
- REBELS DE BATEA BLANC 2018 de 7 Magnífics (89 punts).
- VIA EDETANA BLANC 2018 d’Edetària (88 punts).
- PROHOM BLANC 2018 del Celler Coma d’en Bonet (88 punts).
- EL GARBÍ 2018 de ?? (88 punts).
- GARNATXA BLANCA 2018 de Casa Mariol (87 punts).
El jurat i redactors d’aquest reportatge i puntuacions són:
- Pedro Ballesteros Torres, enginyer agrònom i màster en viticultura i enologia, presideix alguns concursos internacionals, és Master of Wine i membre de la “Gran Orden de Caballeros del Vino”.
- Sarah Jane Evans, co-directora dels Premis Decanter World Wide, periodista i escriptora, especialitzada amb els vins, menjar i cultura d’Espanya. Membre de la “Gran Orden de Caballeros del Vino”. A més, ens va visitar fa un temps a la Terra Alta en aquella Jornada tècnica de la 31a Festa del Vi.
- Pierre Mansour, ha treballat amb el comerç del vi durant tota la seva carrera, passant per l’Antique Wine Company, The Wine Society i format part del jurat dels DWWA des del 2006.
Redacció – X. S.