14.3 C
Amposta

La Taula del Sènia vol multiplicar per set la producció de les oliveres mil·lenàries

El més vist

- Advertisement -
 La Taula del Sènia ha engegat un projecte per produir més oli procedent de les oliveres mil·lenàries a la zona del Montsià i el Baix Maestrat. Actualment, tenen catalogats uns 5.000 exemplars, dels quals només un miler produeixen oli. Davant la demanda del mercat i la poca quantitat d’oli produït enguany -1.500 litres certificats per la marca Farga Milenaria -, l’ens vol assolir una collita d’entre 8.000 i 10.000 litres d’oli de cara la campanya del 2019.
Per això, s’ha previst fer un inventari de les finques abandonades i en desús per recuperar-les. Paral·lelament a l’inventari, iniciat aquest gener i que s’allargarà fins al juny, s’oferiran els terrenys a aquells aturats o agricultors en actiu que se’n vulguin fer càrrec. La iniciativa rep una subvenció de 51.792 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Cada any desapareixen una desena d’oliveres monumentals, segons apunten els responsables de la taula.
L’objectiu del projecte ‘Olimil’, que s’inscriu dins del programa ‘Innovadors’ del SOC, és “revitalitzar” i protegir les oliveres mil·lenàries del territori amb la detecció d’exemplars que no estan catalogats o bé de finques en desús.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -