14.3 C
Amposta

La signatura de l’acta de replantejament fixa la data d’inici de les obres del Moll de Balears

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat 16 d’abril es va signar l’acta de començament d’obra (o de replantejament) del projecte del nou Moll de Balears, un equipament multipropòsit que el Port de Tarragona destinarà a acollir la nova terminal de creuers. La signatura d’aquest document significa el tret de sortida de les obres i fixa la data oficial de l’inici d’obres en el 17 d’abril de 2020.

Les empreses encarregades de l’execució de l’obra, des que se’n va fer l’adjudicació el gener passat, són FCC Construcciones, SA/Comsa, SAU. Les obres del Moll, amb un pressupost de més de 27 milions d’euros (més iva), s’executaran en un termini de 14 mesos, la qual cosa situa la finalització dels treballs a mitjans de l’any 2021. El nou Moll de Balears tindrà una superfície de 4 hectàrees i 700 metres d’atracada i permetrà doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i acollir vaixells més grans.

Mentre aquesta infraestructura no entri en funcionament, el projecte de creuers del Port de Tarragona viurà un període de transició, atès que l’arribada dels vaixells (un cop s’aixequin les mesures preventives per la COVID-19) haurà de conviure amb les obres. No obstant això, un cop acabades les obres, el nou moll representarà un salt endavant per al projecte de creuers.

Pla de vigilància mediambiental

El Port de Tarragona ha incorporat mesures ambientals voluntàries en l’obra del Moll de Balears per reduir, garantir i minimitzar l’afectació de les obres sobre el medi natural i ha dissenyat un Pla de Vigilància Ambiental per prevenir i controlar les accions durant l’execució de les obres. A banda, disposa d’un procediment de seguiment ambiental d’obres que s’aplica sistemàticament a totes les obres promogudes pel Port de Tarragona.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -