Del 9 al 12 de maig, la Sénia tornarà a omplir-se d’olors i gustos d’abans amb la 21a edició de la Fira Gastronòmica “El gust de la memòria”, un esdeveniment que ret homenatge a la cuina tradicional del territori sense deixar de mirar cap al futur amb propostes innovadores, compromeses i pensades per a tota la família.

La fira arrencarà el divendres 9 amb el SéniaFest, una cita festiva que començarà a les 19 h amb música en directe i foodtrucks.
El gruix del programa es concentrarà els dies 10 i 11 al nucli antic del municipi, on no hi faltaran tastos de vins, showcookings, activitats familiars, maridatges i molt més. L’acte inaugural tindrà lloc dissabte a les 12 h i anirà a càrrec de Jordi Rius Gironés, secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta i alcalde de la Fatarella, que també oferirà un tast de vins de la DO Terra Alta just després de la inauguració.
Les demostracions culinàries de dissabte a la tarda posaran el focus en la cuina senzilla i saludable a través de plats de tota la vida reinterpretats amb productes de proximitat. Entre els xefs participants hi haurà el senienc Jordan Cruz.
La jornada de dissabte es tancarà amb una xerrada a la plaça Major sobre com triar el vi ideal per a cada plat, i un sopar maridatge al restaurant Crisal, amb la participació de la divulgadora vinícola Marta Clot (@lamartaclot i @ladelsvins), que aportarà una mirada fresca i propera al món del vi català.
Diumenge continuarà l’activitat amb el concurs familiar “Màster Xef” a les 17 h, i a les 18.30 h s’estrenarà una de les novetats d’enguany: un tast de cerveses artesanes a càrrec de Gonzalo B. Zaragoza, amb propostes originals i fins i tot alguna cervesa considerada la més antiga d’Europa.
La fira es clourà dilluns 12 amb la tradicional Diada del Recapte, que celebra enguany la seva 41a edició. Un dinar popular amb plats típics com l’olla de recapte i el pastisset farcit de cabell d’àngel posarà el punt final a quatre dies per disfrutar del menjar, la cultura i la convivència.


Redacció