L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha impulsat la creació del conte ‘La Rita i el millor pa del món’ per apropar el coneixement científic als infants d’entre 6 i 8 anys i sensibilitzar-los sobre la importància de cuidar la terra i entendre d’on venen els aliments. El llibre forma part de les accions de divulgació dels projectes AgriRegenCat i AgriCarboniCat, finançats pels Fons Climàtics de la Generalitat, i posa l’accent en la salut del sòl agrícola, la captura de carboni i la producció sostenible.

A través del personatge de la Rita, una nena que descobreix el procés de fer pa amb els seus avis, el conte aborda conceptes com la biodiversitat, els cicles naturals, la paciència i el respecte pel medi ambient, amb un llenguatge proper i il·lustracions d’Anna Baquero.
«Amb aquest conte volem traslladar els coneixements científics a les famílies i escoles, i fer que els infants entenguin com cuidar la terra pot ajudar a produir aliments més bons i saludables», explica Georgina Alins, investigadora del programa de Fruticultura de l’IRTA. El text ha estat escrit per Enric Sangrà amb el suport de les investigadores Alins i Maite Martínez-Eixarch.
Amb motiu de la diada de Sant Jordi, s’han programat dues presentacions del llibre en format contacontes: el dimarts 23 d’abril a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, i el 29 d’abril a l’Escola Els Til·lers d’Artesa de Lleida. A més, l’IRTA compartirà un vídeo amb les impressions dels infants que ja han llegit el conte, com a part del seu compromís per apropar la ciència a la societat i fomentar la sostenibilitat des de la infància.
Redacció