14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre impulsa un curs d’auxiliar d’agricultura per pal·liar la temporalitat del sector

El curs ha començat avui al Centre d'Empreses de Flix i formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d'arbres fruiters

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els empresaris agrícoles de la Ribera d’Ebre tenen dificultats a l’hora de trobar treballadors adequats per al desenvolupament de les feines, més enllà de la campanya de recol·lecció. Aquest és un dels sectors econòmics amb més pes a la comarca i amb més volum de contractació, però habitualment els contractes son temporals i poc professionalitzats. Per aquest motiu el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va impulsar un curs d’auxiliar d’agricultura especialitzat en poda, que enguany arriba a la tercera edició.

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal ha dit: “Aquest curs ens ha de servir per professionalitzar aquests llocs de treball i promoure contractes de més llarga durada, que abracin altres feines del calendari agrícola com la poda, però també el manteniment de maquinària o l’aplicació de productes fitosanitaris”. Carim ho ha dit en la sessió de benvinguda als alumnes que aquest dilluns al matí al Centre d’Empreses de Flix. Per la seua banda, Francesc Barbero, batlle de Flix, ha encoratjat els participants “a gaudir d’una formació que els oferirà noves oportunitats laborals”.

El curs ha començat aquest 1 de març i formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera). Els alumnes també rebran formació per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris. El curs durarà 145 hores i serà eminentment pràctic, amb sessions de grups de 5 alumnes als camps de conreu. Els alumnes presenten perfils diversos, que van des de formació universitària, als cicles formatius passant per l’experiència en el sector agrari, però sense formació reglada.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -