14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre analitza la situació de l’envelliment a la comarca per afrontar reptes de futur

La Ribera d’Ebre té un 25% de la població que és major de 65 anys i les projeccions demogràfiques apunten que d’aquí a 12 anys serà un 35%

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està desenvolupant el Pla d’Envelliment Comarcal amb l’objectiu de millorar la vida dels residents grans. Una trobada comunitària recent amb la Cooperativa FITES va revelar la necessitat de combatre la solitud en aquesta comarca.

La Ribera d’Ebre té un 25% de la població que és major de 65 anys i les projeccions demogràfiques apunten que d’aquí a 12 anys serà un 35%. El president del Consell, Francesc Barbero, destaca la importància de prendre mesures immediates en vista de les projeccions demogràfiques que indiquen un augment de la població major de 65 anys.

Per la seua banda, Juanma Jaramillo, director territorial de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, ha dit que “d’aquí a uns anys, quan augmenti la població major de 65 anys, tindrem moltes més persones que necessitaran cures i les administracions haurem de posar recursos”. A més, després de la Covid-19 “vam veure la importància de l’activitat física i cognitiva per a les persones grans i, per tant, també la importància dels vincles en la comunitat, la lluita contra la solitud no volguda i la necessitat d’impulsar un envelliment saludable. En conseqüència, hem d’impulsar accions amb l’objectiu d’endarrerir al màxim el moment en què una persona necessita ajuda pel seu dia a dia”.

Juanma Jaramillo, director territorial de Drets Socials; Francesc Barbero, president del Consell Comarcal i Neus Miró, presidenta de la Cooperativa FITES. © Cooperativa FITES

A més, Neus Miró, presidenta de la Cooperativa FITES, ha insistit en la necessitat de donar una planificació estratègica a l’envelliment, posant èmfasi en la importància de reconèixer i abordar la situació de les persones grans des d’una perspectiva feminista i de cures.

Imatge de la Trobada Comunitària © Cooperativa FITES

La trobada comunitària d’aquest dimarts ha estat un punt i seguit en aquest procés d’accionar polítiques d’envelliment a la comarca, les quals es pretén que acabin transcendint i millorant la qualitat de vida de les persones grans de la Ribera d’Ebre.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -