14.3 C
Amposta

La restauració de Tortosa es mostra satisfeta a l’espera d’un estiu millor que el 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Procicat va decidir ampliar les mesures per al sector de la restauració el dia 7 d’aquest mes de maig i des del diumenge 9 de maig, coincidint amb el final de l’estat d’alarma, i com a mínim fins al diumenge dia 23, els bars i restaurants poden obrir fins a les 23 hores i no hi ha toc de queda. Malgrat això, encara hi ha limitacions com el màxim de 4 persones per cada taula (excepte convivents) i la limitació de l’aforament interior d’un 30%.

El sector de Tortosa s’ha mostrat satisfet del nou horari, tot i que encara hi ha alguns establiments que continuen en l’horari reduït perquè no els hi surt rendible obrir tantes hores. Tant el sector com els clients reconeixen que tenen moltes ganes de poder allargar encara una mica més l’horari i poder viure un estiu millor que el de l’any passat.

Joana Marchan de l’Associació Plat i Got de Tortosa ha explicat a Imagina Ràdio que hi ha satisfacció general a la ciutat, però encara de forma continguda: “La gent que ha obert, el cap de setmana bé, però entre setmana fluixet, i esperem que l’estiu sigui almenys com el de l’any passat perquè la cosa remunti”. L’Associació espera que de cara a l’estiu s’hauria d’ampliar més l’horari, com el 2020, i a poc a poc anar relaxant les mesures actuals. A més, Marchan diu que creuen que no patiran més restriccions, però que “si a l’octubre no ha avançat molt la vacunació, ens podem trobar amb el perill de tornar a recular”.

Tancar a les 11 de la nit encara perjudica que el sector pugui tenir bones ocupacions de sopars, en aquest sentit Joana Marchan explica: “Almenys al nostre territori tancar a les 11 suposa que la gent prefereixi en moltes ocasions sopar a casa d’algú, ja que sense el toc de queda poden tornar a casa quan vulguin”. Pel que fa a l’aforament d’interiors al 30% i la limitació de 4 persones per taula, Marchan explica que “és important que es canviï, ja que perdem facturació”. Entre distàncies i taules petites, els restauradors es veuen molt limitats: “En quatre persones per taula i la distància, per molt espai que tinguis et perjudica perquè això provoca que per poca gent necessitis molt espai”.

Per altra banda, Juanjo Moreno propietari del restaurant Lo Safareig de Tortosa confirma que l’augment de l’horari i la fi del confinament perimetral de Catalunya ha fet augmentar l’afluència de visitants a Tortosa, però pensa que també s’hauria d’allargar l’horari: “Penso que almenys una hora més l’haurien de posar, per evitar conflictes amb els clients, si les dades ho permeten, i si són bones crec que també haurien d’augmentar els comensals per taula”.

Moreno està esperançat que l’estiu sigui millor que el del 2020, “crec que enrere ja no hi anirem. L’estiu serà millor, però hem de ser conscients que encara falta molta gent per vacunar i encara haurem de dur a terme correctament les mesures un temps més”. Segons el restaurador, el 30% d’aforament no el perjudica tant perquè té un establiment gran, malgrat això, diu que l’augment d’aquest percentatge també ha de venir i seria molt beneficiós per a molts. La capital ebrenca també s’ha vist beneficiada per la fi dels confinaments perimetrals: “Ja comencem a veure gent de fora, ja ve gent de València, Salou, Barcelona, Castelló… i molta gent de municipis i les comarques del costat”.

Els restauradors reconeixen que els caps de setmana són bons, però entre setmana encara no s’ha acabat de repuntar. Per això, el sector tortosí espera que aquest estiu sigui millor que el 2020, que a poc a poc es vagin aixecant les mesures actuals i que el ritme de vacunació augmenti per no haver de tornar a sofrir tancaments.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -