14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La regressió del Delta es pot evitar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cada any la costa del Delta de l’Ebre es retalla 10 metres, és una de les zones més vulnerables de tota Europa davant de la crisi climàtica. La recessió és culpa de la manca de sediments, l’augment del nivell del mar i la subsidència, que és l’enfonsament del terreny pel seu propi pes.

A la conca de l’Ebre hi ha 10 preses que dificulten el transport de sediments fins la desembocadura. Per sobreviure a tot això caldria aportar entre 1 i 2 milions de tones addicionals que cada any es queden als embassaments. Ens ho explica Carlos Ibáñez, investigador de l’IRTA, en la següent notícia del Canal Terres de l’Ebre:

Ibáñez apunta que s’hauria de canviar la manera de gestionar els embassaments perquè diu que la regressió del Delta de l’Ebre és completament evitable, ja que hi ha molts països que fan una diferent i millor gestió dels embassaments. Explica que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre té una manera de gestionar el riu que ve per inèrcia i el que considera més important és el regadiu i la producció d’energia hidroelèctrica.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -