14.3 C
Amposta

La regla del 90

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les noves tecnologies han revolucionat els mercats financers i les maneres d’operar. De cop i volta el petit inversor, aquell que inverteix els pocs estalvis que té ha canviat els seus hàbits borsaris. D’anar a una entitat financera a fer cua i ordenar una compra o venta d’accions  al administratiu de l’entitat bancaria amb l’única eina de la seva intuïció, s’ ha passat a operar des de casa amb un ordinador o una aplicació mòbil amb moltes ferramentes i indicadors borsaris. Aquest fet ha provocat entre altre coses un increment de la volatilitat dels mercats.

Una conseqüència de l’increment de la volatilitat dels mercats ha estat que molts  petits inversors quedin atrapats en accions a preus altíssim o simplement ho hagin perdut tot en qüestions de segons, sobretot, els il·lusos atrapats amb els cant de sirena dels CFDS. Productes financers dissenyats per treure els estalvis dels incauts. El cert, és que existeix una llegenda negra dins del món dels mercats, la qual, es refereix a la regla del 90%. Aquesta regla estableix: El 90 per cent dels petits inversors  perden el 90 per cent dels seus estalvis durant el primers 90 dies que inverteixen en borsa.  La veritat,  no sé si és cert si aquesta regla es  verídica o simplement un llegenda , però en tot cas he conegut molta gent  que un aixecar i tancar els ulls ho han perdut tot. La imprudència i el desconeixement dels mercats  fa males passades.

Tanmateix,  canviant de tema i com estem a principis d’any i  aquesta secció  està dedicada  als mercats financers ,sobretot, al mercat peninsular i un cop consultat amb la meua amiga i assessora borsària  d’Almeria, Sofía. Entre els dos hem fet una travessa per quin valors del parquet espanyol poden tenir grans revaloritzacions  aquest any. Després d’una llarga conversa i debat hem arribat a la conclusió que un pòquer guanyador seria: Audax, Bioserch, Quabit, Tubos Reunidos, Ercros i per  a ficar un poc d’emoció a la nostra cartera, Vertice 360. Les raons són moltes i poc a poc ho anirem analitzant durant l’any en curs.

Batiste Forcadell

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -