En el transcurs de la campanya de vacunació els punts vacunals s’han anat adequant al ritme i capacitat del sistema sanitari. Amb l’avanç de la campanya de vacunació amb les dosis de reforç i per tal de descongestionar els centres d’atenció primària, s’ha considerat necessari redimensionar la xarxa de punts vacunals del territori. Paral·lelament a aquests punts poblacionals, els CAP també podran seguir vacunant de la COVID-19 als usuaris de la seva àrea de salut amb cita prèvia.

La programació de la vacuna es pot fer per dues vies: o bé a través de la web de programació, a citasalut.gencat.cat (per a dosis de reforç de COVID, que seran administrades al CAP) o bé a vacunacovid.catsalut.gencat.cat (per a dosis de reforç o primeres dosis, podent triar si volen ser administrades al punt vacunal o al CAP).

Restriccions d’accés als centres hospitalaris

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, en el Comitè de Crisi contra la COVID-19 que es va reunir ahir dimarts i per tal d’extremar la seguretat de pacients i professionals i preservar al màxim el funcionament de l’activitat dels centres, es va instar als hospitals del territori a establir noves mesures de restricció amb relació als acompanyants dels pacients per tal de lluitar de forma més eficaç contra la pandèmia, tal i com ha demanat en la roda de premsa d’aquest migdia Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de Salut.

Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha instat la població “a agafar cita per a vacunar-se, ja que d’aquesta manera s’estalvien esperes innecessàries i s’evita que es col·lapsin els punts de vacunació”. Nin s’ha reafirmat en “la importància d’implementar temporalment les mesures de protecció en relació amb els acompanyants als centres hospitalaris del territori, per tal de minimitzar el risc de brots interns que puguin afectar tant pacients com professionals i que tenen repercussió en l’activitat normal de qualsevol centre”.

Redacció- Ll. T