14.3 C
Amposta

La recreació del final de la Batalla de l’Ebre arriba a Flix aquest cap de setmana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La recreació històrica del final de la Batalla de l’Ebre de Flix, que enguany arriba a la setena edició, representa un dels esdeveniments més singulars de les Terres de l’Ebre. El públic té l’oportunitat de presenciar, a pocs metres dels actors, com es desenvolupà el final de la Batalla de l’Ebre a Flix. Resulta una proposta molt atractiva que permet viatjar en el temps i viure un esdeveniment històric en primera persona. A més enguany s’incorporen noves recreacions, espectacles i balls d’època.

Més d’un centenar de persones es posaran a la pell dels civils i soldats republicans i franquistes que, ara fa 80 anys, van protagonitzar l’últim episodi de la Batalla de l’Ebre. Mentre una part de l’exèrcit de la República defensava els companys a la Serra de la Fatarella (Terra Alta) aturant així l’ofensiva franquista, 25.000 soldats republicans van creuar el riu Ebre per Flix iniciant la retirada.

Durant la recreació es poden veure escenificats els últims instants d’aquest episodi de la guerra civil, quan els contingents de les tropes de la Segona República en retirada, acompanyats de civils, creuen l’Ebre per la nostra població, mentre es produeixen els últims combats entre els qui es queden per cobrir aquesta maniobra i l’exèrcit franquista.

Les recreacions començaran amb Cop de mà, reviurem un atac sorpresa per part dels republicans al campament Nacional i continuarà, a partir de les 16.00 hores, amb la Desfilada de tots els grups recreadors fins al passeig de l’Ebre on després s’hi farà la recreació del Final de la Batalla de l’Ebre.

Divendres 15 de novembre

  • 19.30 – Ca Don Ventura. Presentació del llibre “La Batalla de l’Ebre, un riu de sang” a càrrec del coautor Josep Sànchez Cervelló.
  • 22.00 – Cinema de la Unió Social. Representació de l’espectacle “Maleïdes les guerres i aquell qui les va fer” a càrrec de Carles Beltran, Lali Barnys i Namina.

Dissabte 16 de novembre

  • A partir de les 10.00 – Passeig de l’Ebre. Fira militaria, museu viu amb visites guiades, ambientació de diferents espais per part dels grups recreadors que et traslladaran en el temps per reviure de primera mà moments de la nostra història.
  • 12.30 – Passeig de l’Ebre. Cop de mà. Reviurem un atac sorpresa per part dels republicans al campament Nacional.
  • A partir de les 16.00 – Av. Catalunya. Desfilada de tots els grups recreadors fins al passeig de l’Ebre on viurem la recreació del “Final de la Batalla de l’Ebre”.
  • 19.30 – Cinema de la Unió Social. Presentació del documental “Pregàries de poder (desemascarant Martí Torrent)”
  • 23.30 – Baixos de la Unió Social. Ball dels anys 30-40. Participa de l’ambient de la reraguarda recordant els balls típics de l’època. També hi haurà concurs d’uniformitat.

Diumenge 17 de novembre

  • 8.00 – Costa del Graner. Caminada de la Fatarella a Flix pels espais de la Batalla de l’Ebre. +info www.flix.cat
  • 18.00 – Cinema de la Unió Social. Projecció de la pel·lícula “Mientras dure la guerra” de Alejandro Amenabar.

Associació Cultural La Cana (Flix) 

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -