14.3 C
Amposta

La Ràpita tractarà el valor del consum del peix en el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La Ràpita.- La Ràpita acollirà aquest dijous i divendres 4 i 5 d’abril el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània, impulsat per l’Organització de Productors Pesquers de Sant Carles de la Ràpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundació Dieta Mediterrània i l’Ajuntament de la Ràpita. Serà una trobada tecnicocientífica que revisarà el paper fonamental del peix en la dieta, un aliment essencial de la nostra tradició culinària, així com els seus bene cis per a la salut. El fòrum reunirà al Museu de la Mar de l’Ebre cardiòlegs, nutricionistes, economistes, restauradors i altres experts i professionals que tractaran junts aspectes sobre la comercialització del peix i tendències de mercat, la gastronomia i el consum, i els bene cis del peix per a la salut.

Aquest Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània ha escollit la Ràpita per dur a terme la primera edició per la importància del sector pesquer, amb el port amb més volum de facturació de Catalunya, i també pel potent sector de la restauració, que treu el màxim valor culinari al peix. D’aquesta forma, aquest municipi, gràcies a la seva condició de paradigma de producció i consum, es convertirà en la capital de la dieta mediterrània amb aquest fòrum, donant-li una projecció internacional. “Tant la pesca com la restauració són puntals de la nostra economia però també de la nostra essència i tradició, i amb aquest fòrum tenim voluntat de contribuir a fer una aportació cientí ca que ha de permetre divulgar i promocionar aquests dos sectors que pivoten a l’entorn del peix”, va a rmar l’alcalde, Josep Caparrós, en la roda de premsa celebrada aquest dilluns a la Confraria de Pescadors, a la qual van assistir també Eusebi Rosales i Joan Balagué, president i secretari de la Confraria respectivament.

Es tracta de posar en valor el peix dins la dieta mediterrània i plasmar-ho en unes conclusions que ampliaran la ns ara escassa literatura cientí ca a l’entorn d’aquesta temàtica”, ha apuntat el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balagué.

A més de les taules de treball sobre comercialització i tendències de mercat, gastronomia, i bene cis saludables del consum del peix, que es duran a terme dijous a la tarda, divendres es dictaran dos conferències obertes al públic, a càrrec de Manuel Toharia i Elisa Roller.

Des de fa dècades es reconeix la dieta mediterrània com una de les més saludables, eix vertebrador de tota l’agroalimentació de qualitat, que pot arribar a constituir un valor diferenciador i animar al consum dels productes que la conformen, entre ells el peix. De fet, més enllà d’un patró alimentari, la dieta mediterrània és un estil de vida que combina ingredients de l’agricultura local, tradicional i estacional, les receptes i formes de cuinar pròpies de cada lloc, els menjars compartits, celebracions i tradicions, que units a la pràctica d’exercici físic diari bene cien la nostra salut.

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest dijous a la 1 al Museu de la Mar de l’Ebre i està previst que divendres la clausura compte amb la presencia de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

L’Ajuntament d’Amposta pregunta al teixit econòmic sobre la situació real que viuen per la Covid-19

L’Ajuntament d’Amposta, a través de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació (PAO), realitza una enquesta al teixit econòmic de la ciutat, i també al del...

Aprovat l’ingrés mínim vital que oscil·la entre 462 euros a 1.015 euros al mes

El govern espanyol ha aprovat l’ingrés mínim vital en el Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres. La prestació garantirà un mínim de 462 euros...

El 60% de les autoescoles de l’Ebre i Tarragona obriran a partir de dilluns

El 60% de les autoescoles tarragonines han decidit aixecar la persiana a partir de dilluns que ve. Així ho han decidit en l’assemblea virtual...

Els accidents de trànsit van disminuir un 74% el primer mes i mig de confinament a l’Ebre i Tarragona

Durant les sis setmanes posteriors a l’inici del confinament, del 16 de març al 26 d’abril, els accidents de trànsit a la demarcació de...

Agricultura convoca novament ajuts per lluitar contra el cargol poma al Delta de l’Ebre

L’objectiu principal de lluita contra la plaga del cargol poma és rebaixar la densitat de les poblacions a l’hemidelta esquerre de l’Ebre i evitar...
- Anunci -
- Anunci -