14.3 C
Amposta

La Ràpita revalida les banderes blaves a les platges del Garbí i de les Delícies

Les platges urbanes es preparen per començar la temporada en condicions de seguretat per la pandèmia de la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El jurat internacional Bandera Blava 2020 ha tornat a reconèixer el municipi de la Ràpita amb dues banderes blaves per a la platja del Garbí i la platja de les Delícies. Aquestes dues platges ja gaudien de la distinció l’any passat i enguany la revaliden juntament amb altres 95 platges catalanes i unes altres 7 de les Terres de l’Ebre (una a Alcanar, una a Deltebre, dues a l’Ampolla i tres a l’Ametlla de Mar).

En aquesta edició es presentava un doble repte afegit als criteris habituals de serveis, accessibilitat i seguretat: el temporal Glòria i les mesures derivades de la pandèmia del coronavirus. Si bé les dues platges premiades amb la Bandera Blava no van patir afectacions greus pel temporal, el manteniment de les mateixes ha sigut constant.

D’altra banda, ja s’estan enllestint les mesures per garantir la seguretat i el distanciament social a les platges de la Ràpita amb la mínima molèstia als banyistes. Hi haurà un reforçament important de la presència de la Policia Local al llarg del passeig marítim i es disposarà d’un sistema de megafonia per recordar puntualment de les normes que cal seguir a la platja.

“Estes banderes blaves no fa que ens oblidem del drama que vivim al Trabucador, on els treballs de reparació impediran accedir a la major de la platja. Justament això ens farà ser més exigents amb les platges urbanes i garantir la màxima seguretat pels banyistes”, ha remarcat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

Uns cartells recordaran a l’entrada de cada platja les normes bàsiques de prevenció i seguretat davant la Covid-19: mantenir 2 metres de separació quan es pren el bany o quan practiquen esports nàutics, disposar els para-sols i les tovalloles a 4 metres de distància, entrar d’un en un a les dutxes, tenir en compte que es podrà limitar l’accés a la platja en tot moment o que cal seguir les indicacions dels socorristes i les autoritats.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -