14.3 C
Amposta

La Ràpita reivindica el producte de proximitat amb les II Jornades Gastronòmiques KM0

L’activitat, impulsada pel Col·lectiu de Cuina de La Ràpita amb el suport de productors agroalimentaris del territori i l’Ajuntament, se celebrarà del 24 de maig al 20 de juny

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La Ràpita ha presentat aquest dimarts al matí les segones Jornades Gastronòmiques KM0, una proposta culinària que homenatja la cuina de proximitat del Delta de l’Ebre i aposta per la sostenibilitat i la identitat del territori. L’activitat, impulsada pel Col·lectiu de Cuina de La Ràpita amb el suport de productors agroalimentaris del territori i l’Ajuntament, se celebrarà del 24 de maig al 20 de juny i inclourà menús exclusius elaborats amb productes locals i de temporada.

La regidora de Turisme, Helena Queral, ha destacat el valor d’unes jornades que connecten directament els productors amb els restauradors, reforçant que «des de l’Ajuntament de la Ràpita acompanyem el Col·lectiu de Cuina en l’organització d’aquestes segones jornades, i els agraïm la feina feta i l’esforç per establir sinergies entre els productors i els cuiners. Tenim els millors productes del territori, que ens posen al capdavant de la gastronomia del país».

Enguany, les jornades s’emmarquen dins de la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, cosa que reforça la visibilitat de les Terres de l’Ebre com a referent culinari vinculat al producte de qualitat i l’origen.

Els menús inclouran arrossos del Delta, peix fresc de llotja, musclos, verdures del territori, vins amb DO Terra Alta i postres artesans, tot preparat per set restaurants locals: el restaurant Albert Guzmán, Lo Tinglado, Lo Juanito Platja, Miami Can Pons, Maria Espai Gastronòmic, Llansola 1921 i Casa Ramon Marinés.

El cuiner Albert Guzmán ha reivindicat la importància del treball conjunt entre cuiners i productors, explicant que «Tenim la sort de fer aquestes segones jornades amb una presència notable dels nostres productors. Hem creat menús per a tots els gustos i, a més, l’hoteleria ofereix packs que combinen allotjament i menús a preus assequibles per vindre a disfrutar d’un cap de setmana gastronòmic».

Respecte als productes, Guzmán afegia que «ara mateix ja tenim els primers musclos de la badia, alvocats espectaculars del canal, els espàrrecs de la Terra Alta, els vins rosats de les primeres anyades… també comença la plantada de l’arròs, l’oli verge extra, les tomates, les coliflors... És un moment perfecte per vindre a la Ràpita i disfrutar de la gastronomia del territori».

Entre els productors participants hi ha noms com la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Musclarium, Nomen Foods, Celler Piñol, Oli d’Oliva La Mundana, Celler Frisach, Opp Ràpita, el Celler Cooperatiu de Gandesa o la Càmara Arrossera del Montsià, entre d’altres.

Tota la informació i els menús es poden consultar al web: www.cuinalarapita.com

Presentació de les II Jornades Gastronòmiques KM0.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -