14.3 C
Amposta

La Ràpita oferix una experiència singular de pesca tradicional a la pantena de l’Encanyissada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Ràpita obre al turisme una experiència singular que permetrà als visitants conèixer de primera mà la pesca tradicional de la pantena de l’Escanyissada. Es tracta d’una de les pesqueres més antigues de Catalunya, que ara mostrarà aquest art ancestral tal i com el practiquen des del segle XII els membres de la Confraria de Pescadors de Sant Pere. La seua predisposició ha permès tirar endavant la Ruta Pesca de la Pantena conjuntament amb l’Estació Nàutica i l’Ajuntament, i amb el suport de la direcció general de Pesca.

Aquest matí s’ha fet la presentació de la ruta, que tindrà com a guies els mateixos pescadors i que permetrà als visitants practicar amb el salabre des de la pantena de la llacuna més gran del Delta de l’Ebre i també fer una degustació dels productes que es capturen, com anguiles, llobarros, crancs blaus i moixarres. La força d’aquesta iniciativa, però, li ve donada per la singularitat de la vida que porten els pescadors que per sort poden entrar a la pesquera, i l’autenticitat d’aquesta vivència  que ara compartiran amb els visitants i que aprofundeix en l’essència del delta. L’alcalde de la Ràpita ha destacat que “aquesta ruta és un producte rodó, que combina identitat, autenticitat i professionalitat, que dinamitza el nostre municipi, potencia un dels seus sectors principals, la pesca, i que ens porta a un indret emblemàtic com és l’Encanyissada, així que estem convençuts que serà un producte estrella”.

El president de la Confraria de Pescadors de Sant Pere, José Luis Navarro, ha destacat que “amb aquesta iniciativa, els mateixos pescadors enceten una nova manera de viure que ens aporta una opció per dinamitzar la confraria una mica més, així que esperem que la gent ens vingui a veure perquè s’ho passarà molt bé a partir d’una experiència autèntica i natural, que mostra el nostre dia a dia”.

Per la seua banda, el president de l’Estació Nàutica, Joan Barberà, ha remarcat “la importància d’aconseguir transformar en producte turístic un valor sociocultural que s’ha sabut conservar durant segles sense que perdi autenticitat”. També ha assistit a la presentació la subdirectora general de Política Marítina, Control i Formació de la Generalitat, Rosario Allué, que ha lloat la singularitat d’esta pesquera al país i l’encert d’apropar les tradicions pròpies sobretot al turisme de proximitat.

La Confraria de Sant Pere té actualment 500 socis. Una cinquantena tenen la sort cada any d’entrar a la pesquera en alguna de les cinc llacunes que gestionen al Delta. Quatre mesos i mig de convivència per capturar peix i vendre’l. Al març entren en veda, aixecada ara per capturar cranc blau durant tot l’any. Enguany s’han capturat a l’Encanyissada 5.000 quilos d’anguila, 18.000 de cranc blau, 11.000 de llobarro i 3.000 de moixarra. Amb la nova ruta, els pescadors esperen disposar d’uns ingressos extra que compensin la disminució de captures que enguany sobretot ha afectat les altres quatre llacunes deltaiques, que es mantenen molt de d’angula, una espècie que han tingut una temporada molt dolenta a tot el delta.

La Ruta Pesca de la Pantena inclou degustació amb vermut, i té un preu de 20 euros els adults i 8 als visitants de 7 a 12 anys. Té una durada de 2 hores i sortirà cada dissabte i diumenge sempre i quan hi haja un grup mínim de 5 persones.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -