14.3 C
Amposta

La Ràpita aprova un ajut per poder comprar aliments frescos al Mercat Municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha posat en marxa un nou programa social destinat a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones i famílies en risc d’exclusió social i econòmica. Amb el programa ‘La Botigueta’, els beneficiaris rebran un ajut econòmic perquè puguin comprar aliments frescos al Mercat Municipal.

L’ajut es canalitzarà amb una targeta moneder que serà recarregada pels serveis socials de l’Ajuntament. Aquest sistema no només és més eficient sinó que evita l’estigmatització de l’usuari en poder escollir una gran diversitat d’aliments frescos d’una manera còmoda i discreta. A més a més, permet també dinamitzar el Mercat Municipal, ja que només es podran fer servir a les seves paradetes.

El programa ‘La Botigueta’ ja s’anava treballant des dels últims mesos, però l’esclat de la crisi del coronavirus ha portat al govern municipal a accelerar la seva tramitació. De fet, l’Ajuntament està treballant també per augmentar la dotació pressupostària inicial de 6.000 euros. Aquest ajut complementa els recursos que actualment ja es gestionen des dels serveis socials municipals i que presten entitats del tercer sector.

“En circumstàncies normals aquests ajuts ja són necessaris, per això vam començar a tirar-lo endavant”, ha explicat l’alcalde, Josep Caparrós. “Però en la situació actual enteníem que era necessari accelerar-lo i posar-lo en marxa per donar resposta immediata a una de les mancances més importants que tenim, que és que les famílies més vulnerables també tingui accés als aliments frescos”, ha afegit.

Les convocatòria de l’ajut ha sortit publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona aquest dijous i les sol·licituds es podran presentar tramitar escrivint un correu a serveissocials@larapita.cat o trucant al telèfon 678 762 148.

Redacció – Josep Villa González

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -