14.3 C
Amposta

La prova de coronavirus ja no es fa a les persones amb símptomes lleus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El protocol de les proves per detectar el coronavirus ha canviat des d’aquest diumenge. Ho ha afirmat el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que ha reconegut a El matí de Catalunya Ràdio que “no hi ha prou capacitat” per fer aquestes proves als casoslleus. Per això ara es fan en els casos de malalts de risc.

“En aquests moments tenim menys reactius i menys capacitat de fer les proves, i més gent, teòricament, a la qual s’hauria de fer la prova. Per tant, de moment s’estan restringint les proves d’una manera molt similar al que fem quan hi ha una epidèmia de grip. És a dir, només es fa la prova a aquelles persones que tenen més risc o que han d’ingressar a l’hospital, i també al personal sanitari.” Trilla també ha explicat que, en molts casos, s’ha perdut la traçabilitat dels contagis. Destaca la importància de conèixer la connexió dels contagis: “Seguim fent esforços per trobar la traçabilitat, però en alguns casos ja és difícil, primer per la sobrecàrrega del treball, segona perquè és més complexa. Has d’anar dues o tres generacions del cas enrere. Però la traçabilitat no s’ha de perdre de vista perquè hi ha situacions en què és molt important seguir-la. Per exemple qualsevol cas de dins de l’hospital.”

Un altre problema és la falta d’equips de protecció de professionals sanitaris. Antoni Trilla ha assenyalat que la millor protecció és confinar-se. Ha dit que “no és només un problema de llits; els equips de protecció que fan servir els professionals sanitaris són molt pocs i han de treballar ben protegits.”

Font: CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -