14.3 C
Amposta

La producció i l’ocupació de gran part de les empreses ebrenques va créixer l’any passat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- La producció i l’ocupació de les empreses de les Terres de l’Ebre va créixer l’any passat. Són els resultats del setè Índex del Clima Empresarial que elabora la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELiR) del campus ebrenc de la URV, amb un centenar d’empreses, que representen la meitat de la facturació de les societats del territori i més del 20% dels treballadors. El creixement s’ha registrat sobretot en la indústria alimentària, el turisme i els serveis i s’ha mantingut estable en el sector primari, la construcció i la indústria general. L’ocupació va tenir un comportament a l’alça durant el 2018, amb un índex de 2,628 i un saldo positiu del 28,8%, dos xifres per sobre del comportament de l’any anterior.

La producció ebrenca en el 2018 va tenir un índex ponderat de 2,454 de creixement tot i que queda a poc menys d’una dècima per sota de l’últim semestre del 2017. Els empresaris puntuen amb 1 (decreixement), 2 (estabilitat) i 3 (creixement) l’evolució del sector.

Per al 2019 es preveu una lleugera davallada de la producció. Serà la primera vegada que es tenen aquestes perspectives des que s’elabora l’Índex.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -