EbreEconomiaNotícies

La producció i l’ocupació de gran part de les empreses ebrenques va créixer l’any passat

La indústria alimentària, el turisme i els serveis creixen i la resta de sectors es mantenen estables

Redacció.- La producció i l’ocupació de les empreses de les Terres de l’Ebre va créixer l’any passat. Són els resultats del setè Índex del Clima Empresarial que elabora la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELiR) del campus ebrenc de la URV, amb un centenar d’empreses, que representen la meitat de la facturació de les societats del territori i més del 20% dels treballadors. El creixement s’ha registrat sobretot en la indústria alimentària, el turisme i els serveis i s’ha mantingut estable en el sector primari, la construcció i la indústria general. L’ocupació va tenir un comportament a l’alça durant el 2018, amb un índex de 2,628 i un saldo positiu del 28,8%, dos xifres per sobre del comportament de l’any anterior.

La producció ebrenca en el 2018 va tenir un índex ponderat de 2,454 de creixement tot i que queda a poc menys d’una dècima per sota de l’últim semestre del 2017. Els empresaris puntuen amb 1 (decreixement), 2 (estabilitat) i 3 (creixement) l’evolució del sector.

Per al 2019 es preveu una lleugera davallada de la producció. Serà la primera vegada que es tenen aquestes perspectives des que s’elabora l’Índex.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close