14.3 C
Amposta

La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal, 26 anys de Bandera Blava

El sender blau que connecta les Cases d’Alcanar amb la desembocadura del riu Sénia també ha estat guardonat per setè any consecutiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La platja del Marjal de Les Cases d’Alcanar ha aconseguit la bandera blava per 26è any consecutiu, un reconeixement atorgat per la Fundació d’Educació Ambiental en la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. El guardó que premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima de serveis i informació i educació ambiental.

D’altra banda, el sender blau que connecta les Cases amb la desembocadura del riu Sénia i recorre el litoral sud d’Alcanar, un any més, ha aconseguit el reconeixement que rep des del 2013. El guardó Sender Blau premia la transformació dels litorals en valuosos recursos per a la realització d’activitats esportives, turístiques i d’educació ambiental. En el cas de les Cases, el sender blau és un itinerari ideal per a passejar o anar en bicicleta mentre es contemplen vestigis de la guerra civil.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, recorda que aquests guardons són “un reconeixement a la qualitat de les nostres aigües i dels paratges que tenim, i a una magnífica gestió de les diferents àrees, especialment Turisme i la Brigada Municipal d’Obres i Serveis”.

Per la seua banda, Jordi Monfort, regidor de Turisme, destaca que “enguany hem hagut de treballar a contrarellotge per a fer front als efectes del temporal Glòria a la platja del Marjal, ja que les obres d’adequació van haver d’aturar-se amb l’entrada a l’estat d’alarma; i per adaptar els diferents serveis a les restriccions imposades per la crisi sanitària de la covid-19”.

Mesures per una platja segura enfront la Covid-19

El consistori està enllestint tríptics i cartells informatius amb les mesures de prevenció que hauran d’adoptar els i les banyistes per a garantir la seua seguretat a la platja a la vegada que una estada plaent i que estaran disponibles a partir del 15 de juny, data que dóna el tret de sortida oficial a la temporada de platges.

Entre les mesures, es troba seguir les indicacions de la Policia Local, els Agents Cívics i el personal tècnic del servei de socorrisme; respectar la distància de seguretat de 2 m entre persones i de 4 m entre tovalloles, para-sols i altres elements, així com adoptar totes les mesures individuals d’autoprotecció abans d’anar a la platja i durant l’estada.

A més, aquest estiu, a causa de les mesures i restriccions sanitàries i de seguretat, no hi podrà haver servei de dutxa ni WC a les platges del terme municipal d’Alcanar. Les restriccions i obligacions, dictades pel Govern espanyol, fan que siga extremadament difícil garantir la seua neteja i desinfecció després de cada ús, i en totes les franges horàries.

“Hem de fer un esforç col·lectiu per a garantir el benestar i la salut de tothom. Agraïm la comprensió, col·laboració i corresponsabilitat dels veïns i veïnes i dels usuaris en general per ajudar-nos a fer que aquesta situació complexa es gestione de la millor manera possible”, conclou l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -