14.3 C
Amposta

La pescadora rapitenca elegida i premiada pel DARP

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el darrer informe del DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca) per donar a conèixer el sector pesquer català ha elegit com a protagonista a la pescadora rapitenca Maribel Cera. Dins d’aquest informe ens explica com va estimar l’art i la professió de la Pesca.

La Maribel, cada dia es lleva a les 4.00 h del matí i amb la seva barca de pesca ‘Viznago’ s’embarca cap al mar en cerca del calador de peix. Allí hi passa tot el matí (tirant i recollint les xarxes) i quan el rellotge i marquen les 12.00 h del migdia la Maribel hi torna cap a terra ferma. Allí, tria el peix i el prepara en caixes plenes de gel per una major conservació d’aquest i es dirigeix a la llotja. Quan el peix està venut, la jornada no s’acaba per a ella, ja que reparar les xarxes que s’han utilitzat i netejar tot el que s’hagi pogut embrutar. La feina de pescador/a és una feina a temps complet.

Per a la Maribel és una feina que l’ompli, la seva passió per la mar va començar quan tenia aproximadament uns 6 anys. Quan va obtenir la majoria d’edat, junt amb la seva germana van obtenir els permisos de navegació i van realitzar el curset de competència marinera. Pel que fa a la seva familia, la majoria es dediquen a n’aquesta professió, el seu pare en concret els hi contava anècdotes que han fet que la Maribel s’interessi i li hagi acabat agrandant tant que ara es dedica també a la pesca.

Redacció – J. V.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -