14.3 C
Amposta

La pagesia demana facilitats per afrontar els incendis forestals i proposa l’establiment de franges de protecció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- Unió de Pagesos va proposar, en la reunió anual per a la prevenció d’incendis forestals relacionats amb activitats agrícoles, el 13 de maig, fomentar, a través de les mesures de la Política Agrària Comuna (PAC), l’establiment de franges de protecció a boscos, carreteres i línies elèctriques, un cop acabada la sega. En aquest sentit, el sindicat va insistir en l’eficàcia comprovada d’aquesta mesura, que serveix per evitar l’extensió de l’incendi als camps.

Unió de Pagesos també va demanar a l’Administració que faciliti a la pagesia l’accés a les zones calentes (en les quals ja hi ha un incendi), atès que s’ha demostrat que l’entrada amb maquinària agrícola per realitzar llaurades que estableixin franges de protecció facilita el control de l’incendi. El sindicat va proposar que en els cursos d’incorporació de joves a l’activitat agrícola s’introdueixi la formació requerida per poder realitzar tasques d’extinció. Així mateix, Unió de Pagesos considera que cal diferenciar en la normativa els incendis forestals dels que s’originen en camps de conreu, a fi i efecte de facilitar l’entrada de la pagesia amb maquinària a les zones calentes.

Finalment, i amb l’objectiu de prevenir l’entrada de la pesta porcina africana que poden propagar els senglars a les explotacions porcines a Catalunya, el sindicat va demanar que es puguin fer cremes controlades de les zones d’esbarzers properes a les granges en zones d’alta densitat ramadera i ubicades en congostos i àrees de difícil accés, on la maquinària agrícola no pot entrar a desbrossar-ho i els caçadors no poden accedir-hi.

A la reunió anual per la prevenció d’incendis forestals relacionats amb activitats agrícoles, en la qual hi participen la Direcció General d’Agricultura, responsables del cos d’Agents Rurals, de les Associacions de Defensa Forestal i del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals, es va fer una valoració positiva de les campanyes informatives del cos d’Agents Rurals per explicar a la pagesia com actuar en cas d’incendi forestal.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -