14.3 C
Amposta

La Mobile Week Ribera d’Ebre segueix endavant malgrat la suspensió del Mobile World Congress

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El comerç electrònic en l’entorn rural, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a la Salut, una aproximació tecnològica als sistemes 5G, la utilització de tauletes en l’entorn familiar o el bon ús d’Internet a casa. Aquests són, només, alguns dels temes de les conferències i els tallers que contempla el programa de la Mobile Week Ribera d’Ebre que se celebrarà del 19 al 21 de febrer.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) que va néixer fa quatre anys a la capital catalana amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia, també en poblacions mitjanes i petites del país. L’edició d’enguany porta per lema “Tecnologia per a la ciutadania” i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden al ciutadà a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. La seu del Consell Comarcal serà un dels centres neuràlgics d’una nova edició de la Mobile Week Catalunya a la Ribera d’Ebre, tot i que s’han programat activitats a Flix i en la major part de biblioteques de les poblacions de la comarca.

Tecnologies i salut

El dijous, 20 de febrer s’ha programat una de les xerrades destacades de la Mobile Week: ‘TIC i salut a Catalunya: el cas de les Terres de l’Ebre’, a les 16.00 h a la Sala d’Actes de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Serà una oportunitat per conèixer les accions relacionades entre la Salut i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació adreçada tots els professionals del territori. Xerrada a càrrec dels experts Josuè Sallent, director de la Fundació TIC Salut Social i Jordi Baucells, director de serveis d’informació de CATSALUT Terres de l’Ebre que exposaran exemples sobre com s’ha treballat i es treballa en projecte d’aplicació de les tecnologies en el camp de salut a Catalunya. A més, es debatrà sobre el cas concret de les Terres de l’Ebre en l’encaix català i es presentarà un projecte pilot d’aplicació de les TIC en diferents centres hospitalaris ebrencs.

Viquimarató Ribera d’Ebre

El 21 de febrer a les 17.30 h a la biblioteca de Flix s’ha programat l’anomenada Viquimarató Ribera d’Ebre que en poc més d’una hora i gràcies a tots els assistents a l’acte, nodrirà totes les entrades de totes les poblacions de la Ribera d’Ebre amb articles de la revista Miscel·lània del CERE publicada al portal digital Raco.cat. La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure escrita col·laborativament per Internet usant un programa lliure anomenat MediaWiki. Hi ha versions en més de 280 llengües, inclòs el català, i el conjunt de Viquipèdies reben més de 8.000 milions de visites cada mes. Tothom hi pot contribuir, només cal escollir un tema, i escriure’n un article. També es pot fer clic a l’enllaç de modificació per editar-la i els articles no tenen per què ser llargs, es poden iniciar amb petites introduccions, que a poc a poc van creixent amb el temps gràcies a les diferents aportacions.

Lideratge i innovació

En la Mobile Week Catalunya 2020 hi participaran sis municipis de la demarcació de Barcelona; dos de la Catalunya Central; tres de les comarques gironines; un del Camp de Tarragona, un de Ponent i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, que s’hi han presentat conjuntament. De les Terres de l’Ebre només hi serà present la Ribera d’Ebre. Totes aquestes seus han estat seleccionades d’entre totes les candidatures que ha valorat equip de la Mobile World Capital i responsables de la Generalitat. De la Ribera d’Ebre i de la proposta de la Ribera d’Ebre n’han destacat el seu lideratge en la innovació digital en l’administració electrònica i el coworking rural.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -