14.3 C
Amposta

La Lira Ampostina i CANAL TE arriben a un  acord per potenciar la música de banda

Es tracta d’un primer pas per fer més visible la música popular o i les activitats de les Societats Musicals, a través de L’Estret de Magallanes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la Lira Ampostina, Manel Zaera, i el director gerent de CANAL TE, Josep Maria  Arasa, han subscrit aquesta setmana un acord de col·laboració per fer més visible, a través de la  televisió local, el fenomen cultural per excel·lència de les Terres de l’Ebre: la música popular  representada històricament per les Societats Musicals i les bandes de música.  

L’acord consisteix en el fet que, mensualment, un representant de la Lira Ampostina es farà  càrrec de la secció ‘SOM DE LA BANDA’, que apareixerà dins del magazín L’ESTRET DE  MAGALLANES, cada últim dijous de cada mes. Durant tot l’any 2023, amb l’excepció dels dos  mesos centrals de l’estiu. Així, per tant, el primer programa es podrà veure el dijous 23 de febrer.  

La idea és seguir l’actualitat de totes les societats musicals, amb agenda i notícies, i donar veu a  totes les entitats ebrenques que vulguen aportar continguts. També hi haurà actuacions en  directe al plató (que s’ha ampliat per aquest motiu), i seguiments de concerts per valorar la seua  creativitat (aparició de noves partitures, estrenes, etc.), per tancar el cercle amb el creixement  de les escoles de música i dels músics professionals sorgits de les bandes.  

A les Terres de l’Ebre actualment hi ha més de trenta societats musicals, i són més de dos mil els  músics que participen de les bandes. És un fenomen cultural singular de l’Ebre. Això no obstant,  l’imaginari cultural nacional no inclou encara la retransmissió regular de concerts de bandes de  música. El món dels castells, en canvi, si té una oferta permanent a TV3 o a la Xarxa.  

En l’àmbit de les televisions regionals, només al País Valencià es dedica programació regular a  les bandes de música; i en l’àmbit estatal, és TVE que les atén de forma audiovisual, però  principalment a les bandes sifòniques. La nova secció té per objectiu, segons Josep Maria Arasa,  “anar creant sinergies i circuits de col·laboradors”, que facin possible “crear un programa  propi més endavant“, i “implementar la retransmissió en directe o en diferit, almenys dels  principals concerts que es fan al territori“. ‘SOM DE LA BANDA’ és per tant un primer pas cap a  la normalització, que passa per “fer presents l’espectacle cultural de les bandes a la TV local”.  

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -