14.3 C
Amposta

La il·lustradora Paula Bonet participa en unes jornades sobre el dol perinatal a Gandesa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una setantena de persones han assistit avui a Gandesa a la jornada “Donant llum al dol gestacional i perinatal”, organitzada pel Grup de Suport i Acompanyament a la Criança de la Terra Alta (Conlloga), l’Ajuntament de Gandesa i el Consell Comarcal de la Terra Alta. La sessió ha tingut lloc a la biblioteca municipal i ha comptat amb la participació de vuit ponents, entre les quals la pintora i escriptora valenciana Paula Bonet, qui ha presentat el seu llibre ‘Roedores. Cuerpo de embarazada sin embrión’.

L’acte s’ha iniciat a les 9.30 h amb la intervenció de Carles Luz, president comarcal, seguida de la primera ponència, “Mort gestacional, un dol petit?”, que ha promunciat la professora, doula i coautora dels llibres ‘La cuna vacía’ i ‘Las voces olvidadas’. La jornada ha continuat amb la taula redona “Posant llum a l’obra”, moderada per Carme Martínez (Conlloga), amb la presència de M. Àngels Claramunt, Laura Pino (llevadora), representants del grup d’ajuda mútua Dol Estels, i els testimonis de Montse Barceló i Carme Ordeix. Seguidament, s’ha obert una exposició fotogràfica de Norma Grau i, finalment, s’ha fet la presentació del llibre esmentat de Paula Bonet, a càrrec de la periodista Anna Zaera, que ha mantingut una tertúlia amb l’autora.

L’acte ha servit per a debatre i visibilitzar el dol perinatal, una situació que no és un procés patològic però que ho pot arribar a ser quan es nega o s’inhibix. Durant la sessió s’ha posat sobre la taula la xifra de 2.500 morts de nadons morts abans de a l’Estat espanyol anualment`(sis cada dia). La legislació espanyola indica que les mares gestants amb defunció d’un fill després de la permanència en el si matern durant almenys 180 dies dona dret a la prestació de baixa maternal en tots els supòsits.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -