14.3 C
Amposta

La Generalitat busca implantar un gran abocador per les comarques del pla de Lleida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fran R/ Redacció.- Segons informa el diari Segre, la Generalitat estaria buscant un poble per albergar un gran abocador de residus no rebutjables, per les comarques de l’Urgell, el pla d’Urgell, la Segarra, la Noguera i les Garrigues.

El rotatiu lleidetà destaca que l’executiu està buscant una ubicació per construir l’abocador, on anirien a parar els residus de les cinc comarques del pla. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, declara que ja han començat els estudis de mobilitat, i el que serà determinant per escollir el lloc serà la centralitat geogràfica, que suposi un estalvi en matèria de transport.

Entre les opcions que barallen, són les poblacions on ja hi ha un abocador o on es pugui aprobar una ampliació d’aquest. Les cinc comarques ja tenen totes deixalleries i susceptibles d’acollir el nou projecte, però prevaldran les que tingui bona recepeció institucional i ciutadana.

El nou abocador tindrà una capacitat per 40 mil tones i funcionarà a banda de l’abocador de Montoliu, on hi van a parar els residus de Lleida capital i de varis municipis del Segrià.

El nou complex comptarà també amb un centre de selecció on s’invertirà de 15 a 18 milions d’euros.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -