14.3 C
Amposta

La Festa del Tren de Móra la Nova tornarà a oferir recorreguts amb la locomotora de vapor en funcionament més antiga de Catalunya

El 5 i 6 de novembre el Museu del Ferrocarril posa en moviment tot el seu patrimoni restaurat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els dies 5 i 6 de novembre de 2022 Móra la Nova celebrarà una nova edició de la Festa del Tren al Museu del Ferrocarril. El programa d’enguany continua centrat en les activitats adreçades a tots els públics i, molt en especial, al públic familiar. 

 

A més de la possibilitat d’accedir al material ferroviari exposat i en moviment, els participants podran gaudir de recorreguts dins del recinte del Museu a bord de la vagoneta de passeig “El Tro”, així com de la locomotora Memé. També serà el moment de veure com evolucionen els treballs finals de restauració dels elements que s’estan restaurant per al tren històric turístic “Lo Caspolino”, un projecte llargament desitjat que s’espera que vegi la llum el 2023.

 

Per segon any, la Festa del Tren oferirà recorreguts amb la MZA 606, la locomotora de vapor en funcionament més antiga de Catalunya. Es tracta d’una locomotora  fabricada el 1885 per Marcinell et Couillet a Bèlgica, del tipus conegut com a “Cuco”. La peça ha estat cedida en dipòsit pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya per al seu ús museístic.

També es podran contemplar les peces més recents que s’han incorporat al Museu com el vagó de vores baixes MZA G-522  de 1881, restaurat al Museu, o els dos vagons gasogen de triple dipòsit.

Els assistents podran aprofitar aquesta ocasió per gaudir de recorreguts dalt de fins a quatre trens històrics en moviment. L’únic lloc i els únics dies a Catalunya en que es pot viure una experiència d’aquestes característiques. A més, el 6 de novembre Móra la Nova acull la dissetena edició de la Festa de la Clotxa. Una combinació perfecta de patrimoni i gastronomia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -