14.3 C
Amposta

La Festa del Renaixement de Tortosa incorpora el Got de la Festa: 100% sostenible i ebrenc

Els gots es podran adquirir per 1€ a les tavernes que formen part de la Ruta de la Saboga

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La 25a Festa del Renaixement arribarà amb una altra novetat destacada: la incorporació de l’anomenat Got de la Festa. Es tracta d’un envàs reutilitzable, fet amb materials sostenibles, que vol contribuir a reduir la generació de residus durant els dies del Renaixement.

Està fabricat amb clofolla d’arròs, un subproducte natural que surt dels camps de conreu del delta de l’Ebre, i que té un primer tractament per part de la Cambra Arrossera d’Amposta. Posteriorment, l’empresa EcoGots du a terme el procés de fabricació dels recipients.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat l’aposta que l’Ajuntament fa per a reduir la generació de residus, especialment els relacionats amb la utilització de gots de plàstic d’un sol ús: “Com a ciutat ens vam adherir a l’Acord de Ciutats Verdes i vam fer nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030. Per això volem incloure mesures en aquelles activitats que organitzem des de l’Ajuntament per tal de seguir avançant en estos objectius de sostenibilitat i, en este cas, fent que hi haja menys consum de plàstic“, ha incidit l’alcaldessa.

Els gots es podran adquirir, al preu d’1 euro, a les tavernes que formen part de la Ruta de la Saboga així com als establiments de restauració ubicats a l’àmbit on té lloc la Festa del Renaixement. Se n’ha fet una producció inicial de 40.000 unitats. La finalitat és que cada persona el puga utilitzar en les diferents consumicions i que, posteriorment, se’l puga emportar cap a casa. En ser un got molt resistent, permet ser utilitzat moltes vegades i també és compatible amb els microones i els rentaplats.

Joan Cristina, director de l’empresa EcoGots, destaca que la utilització d’esta mena de gots permet reduir la petjada de CO2 en un 72%. A la vegada, la seua fabricació requereix menys consum elèctric i la vida útil del recipient és molt més elevada.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -