La 20a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre se celebrarà el diumenge 9 de novembre a la plaça del Mercat de Flix, i enguany ho farà amb una novetat destacada: la incorporació de l’oli com a protagonista, sota el nom de Festa de la Clotxa i de l’Oli.
El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha destacat que «la clotxa no s’entén sense l’oli, un dels seus ingredients bàsics» i que la comarca vol «posar en valor l’oli com un producte essencial i identitari». Les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli, que s’allargaran fins al 30 de novembre, comptaran amb set restaurants i quatre productors locals que oferiran menús i experiències d’oleoturisme.
La jornada començarà a dos quarts d’onze del matí amb la inauguració de la cuinera Ada Parellada al nou espai de cuina del Mercat Municipal, recentment renovat. També hi haurà activitats per a la canalla i un concert de Lo Gitano Blanc per tancar la festa.

Els tiquets, amb un preu de 5 euros, es poden adquirir a l’Ajuntament de Flix, a la web flix.cat o el mateix dia de la festa fins a esgotar existències.
Redacció M.F


