14.3 C
Amposta

La Federació Nacional de Confraries crea la marca pescaNeta amb l’objectiu d’eliminar residus de la costa catalana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant els darrers mesos la Federació Nacional de Confraries de Catalunya porta treballant amb la creació d’una marca que pretén reduir a la mínima expressió la presència d’elements contaminants al Mar Mediterrani. Segons estudis desenvolupats pel Fons Mundial per la Natura (WWF) el 95% dels residus que hi ha al nostre mar són plàstics o microplàstics. Per aquest motiu, les diferents Confraries catalanes han unit esforços per crear pescaNeta, que ha de servir per conscienciar i eliminar els residus contaminants que estan presents al nostre mar.

 

Des de la Federació hi ha la plena convicció en que aquest projecte servirà per netejar les costes de tot el nostre territori. L’objectiu “no és tan sols eliminar residus” afirmen fonts internes, sinó “també servir per conscienciar a la societat de tot allò que fem al dia dia que perjudica el nostre mar i oferir alternatives per corregir-ho”, per aquest motiu es faran campanyes de forma regular a través de les xarxes socials de pescaNeta i es difondrà, a través dels mitjans de comunicació locals i nacionals, informació regular de totes les accions que aquesta nova marca durà a terme durant els mesos vinents.

 

La marca pescaNeta pretén també ser un distintiu de qualitat afegida per prestigiar, encara més, el peix i marisc de la costa catalana, ja que “eliminant part dels residus del mar estem oferint un producte encara de més qualitat” capturat en un entorn sostenible. El President de la Federació Catalana de Confraries, el Sr. Antoni Abad, ha assegurat que “volem una mar blava real, per aquest motiu hem creat pescaNeta, perquè ja estem oferint un producte d’una altíssima qualitat, però volem anar encara més enllà i millorar l’ecosistema marí”.

 

Per executar aquesta ambiciosa acció els pescadors tindran la responsabilitat d’agafar tots els plàstics, llaunes o altres objectes que puguin capturar amb les xarxes i portar-ho a port amb l’objectiu de quantificar i eliminar aquests residus del Mediterrani. Per poder tenir un control de tot allò que es recollirà, s’està treballant ja amb la creació d’una APP que permetrà a tots els pescadors de les Confraries registrar, d’una forma simple i ràpida, el volum de residus que s’han agafat. D’aquesta forma es podrà establir un control de tots els elements contaminants que s’eliminen del Mar Mediterrani per poder-los donar una segona vida.

 

Així mateix es dóna el tret de sortida a la creació d’una marca que té molts reptes al davant i un objectiu comú; la reducció dels residus del Mar Mediterrani. Durant les properes setmanes pescaNeta presentarà una nova APP i una pàgina web que servirà de termòmetre per analitzar totes les dades que les Confraries aniran actualitzant diàriament envers la recollida de residus del mar.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -