14.3 C
Amposta

La família Qu produirà 600.000 mascaretes a una fàbrica del polígon Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Wenyi Qu Xie, emprenedor de Wenzhou (la Xina), va arribar a Tortosa (Baix Ebre) buscant una nova vida fa gairebé 40 anys. Primer es va dedicar a la restauració, al costat de la seva família, quan a penes hi havia negocis xinesos a Catalunya, i després al comerç amb el boom dels basars. L’esclat de la pandèmia el va sorprendre de viatge al seu país i a la volta, en el confinament, va tenir al costat del seu gendre tortosí, José Antonio Pérez Valcáceres, la idea de fabricar les màscares quirúrgiques que tant havien escassejat en la primera onada.

El projecte ha agafat forma en una planta recentment posada en marxa en el polígon Baix Ebre de Tortosa, amb capacitat ara com ara per a fabricar 215.000 unitats al dia. En les pròximes setmanes arribaran de la Xina dues noves línies de producció per a aconseguir una capacitat màxima de 600.000 màscares diàries. La inversió total rondarà els dos milions d’euros.

Res de tot això hauria estat possible, explica aquesta família chinocatalana, sense la relació d’amistat del senyor Qu amb un dels principals fabricants de màscares de la Xina (Fangda Wenzhou), referent mundial del sector. L’aliança ha permès assumir la inversió, importar la maquinària i posar en marxa les primeres línies de producció sota la direcció d’una tècnica formada en Wenzhou, a la fàbrica que exerceix de soci.

“La idea és aconseguir un projecte estable amb la venda a farmàcies i hospitals una vegada se superi la situació de la pandèmia actual, que esperem que sigui aviat”, explica Pérez Valcáceres, gerent de la factoria. La previsió és emprar a un màxim de 25 persones quan la planta estigui a ple rendiment, en només dos mesos.

Les seves màscares quirúrgiques, comercialitzades sota la marca de la nova empresa (Global Mask Ibèrica), han obtingut en el laboratori d’assajos de Applus una certificació del 99,9% en eficàcia de filtració bacteriana. Aquesta alta qualitat, una de les obsessions de la família Qu, permetrà que les seves màscares quirúrgiques puguin ser venudes a hospitals i farmàcies una vegada rebin l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i del Ministeri de Sanitat.

A més de les màscares quirúrgiques, amb un preu de venda que oscil·larà entre 9 i 13 cèntims en comandes de més de mig milió d’unitats, la fàbrica tortosina també produirà màscares autofiltrantes (FFP2) i un model de màscara autoadhesiva patentat per un altre tortosí. En funció de la demanda fabricaran també les de màxima protecció (FFP3).

Wenyi Qu, amb quatre filles criades a Tortosa, seguia ahir amb detall el procés de producció de les màscares. La família segueix amb el seu negoci dedicat al comerç i a la importació, inclosos els seus nou basars. Als 65 anys, Qu assegura somrient que ell ja està “jubilat”, encara que veient com es mou per la fàbrica ningú ho diria. Amb ànima d’emprenedor, no ha parat des que encara al seu país va dirigir una fàbrica de cisternes, recorda una de les seves filles, Sulian Qu. Molt sensibilitzat amb els estralls provocats per la pandèmia, té al cap oferir les seves màscares a molt baix cost per als veïns de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

Font: La Vanguardia

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -