14.3 C
Amposta

La CUP Tortosa votarà en contra totes les mocions de Ciutadans i el PSC “mentre es mantingui la repressió”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de la CUP Tortosa han anunciat en un comunicat la seua preocupació “per la repressió desfermada de l’Estat, en contra de les mobilitzacions populars, la qual hem estat patint durant els últims anys, i què hem vist incrementada durant les darreres setmanes, arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem”.

Diuen que observen que des d’alguns partits polítics es justifica aquesta repressió, i fins i tot s’aplaudeix aquesta sentència “infame contra aquells col·lectius que volen canviar l’statu quo d’un Estat cada cop més decadent i que ja no amaga els seus tics franquistes”. Diuen que el partit de Ciutadans cada dia que passa, es comporta amb “més radicalitat, buscant i promovent l’enfrontament a tots els nivells”. Diuen que el seu discurs polític es basa en l’odi, la mentida i fins i tot l’insult.

“La seua constant persecució contra tot allò que representa la llibertat d’expressió del poble català, l’ha portat fins a l’extrem de demanar la clausura i censura de fins i tot exposicions artístiques a la nostra ciutat”. Per això, la CUP Tortosa anuncia que les mocions que presenti C’s “amb el seu rostre més amable, i en paraules del regidor, lliberal, responen a una estratègia per blanquejar a Tortosa, el que realment és C’s, un partit que basa la seua estratègia política en el conflicte permanent o en paraules de Jordi Cañas «Os vamos a construir un Ulster en Catalunya que os vais a cagar»”.

Els preocupa especialment, com Ciutadans no té cap problema amb pactar en diferents institucions amb partits de l’extrema dreta com VOX, “partit que que basa el seu discurs en l’odi, i en atacar aquells col·lectius més vulnerables i desprotegits”. De fet diuen que Ciutadans ha “normalitzar i socialitzar el discurs de l’ultradreta, amb el seu discurs de reduir la qualitat democràtica intervenint parlaments, tancant mitjans de comunicació públics o d’odi envers Catalunya, el discurs de l’ultradreta ja no escandalitza a una part de la ciutadania de l’Estat”.

En el mateix sentit, diuen que veuen com el PSC, “partit que s’autoproclama socialista, adopta cada cop amb menys inquietud una posició més pròxima a la dreta més espanyolista”. Anuncien en el comunicat que “la seua única resposta per solucionar un conflicte polític que ja dura anys, ha estat la repressió, la judicialització i l’empresonament”. La CUP veu amb preocupació “com s’ha convertit en un dels màxims garants de l’estabilitat i la permanència del decadent règim monàrquic sorgit de la «Transacció» amb el franquisme del 78”.

Tot i la seua oferta d’un diàleg per aconseguir la investidura, diuen que el seu discurs està buit de solucions per al conflicte polític. “Observem com radicalitza la seua posició, i trenca amb alguns dels consensos més amplis de la societat catalana, com per exemple la immersió lingüística”.

Davant d’aquest context, des de la CUP Tortosa entenen que han de trencar qualsevol relació amb aquests partits polítics, i anuncien que a partir d’ara votaran en contra de totes les seues propostes al ple municipal, llevat en els casos que les seues propostes vagin en la direcció de millorar la situació de col·lectius desafavorits. De la mateixa manera, emplacem a la resta de partits independentistes, a adoptar la mateixa postura davant d’aquesta situació excepcional.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -