14.3 C
Amposta

La CUP Tortosa proposa recursos contra les violències masclistes i canviar el nom de la plaça d’Espanya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al ple de l’Ajuntament de Tortosa la CUP presentarà una moció per destinar més recursos a la lluita contra les violències masclistes i les desigualtats entre dones i homes, i una altra per canviar el nom de l’actual plaça d’Espanya per plaça de l’Ajuntament.

Des de la CUP entenen que la societat està cada vegada més conscienciada amb la violència que pateixen les dones en tots els àmbits de la vida: espai públic, oci, familiar, en la parella, en la feina, etc. i apunten que com administració més propera a la població, els ajuntaments han de respondre a aquesta demanda amb polítiques concretes més enllà de les declaracions institucionals. Entenen que les manifestacions de rebuig son totalment necessàries però que no son suficients.

La CUP Tortosa diu en un comunicat que ha emès que “calen polítiques transversals per acabar amb el masclisme que genera violència en diferents nivells i àmbits, i per acabar amb les desigualtats que genera el masclisme social i institucional”. A Tortosa hi ha un Pla d’Igualtat efectiva de dones i homes per les treballadores i treballadors de l’ajuntament i les empreses municipals i un Pla de dones de la ciutat. Uns plans que per la CUP tenen moltes potencialitats però que no s’estan  desenvolupant perquè no hi ha recursos humans ni econòmics per executar-los.

Segons la CUP l’Ajuntament de Tortosa necessita una persona especialista en la matèria, amb dedicació completa i exclusiva per fer polítiques d’igualtat i LGTBI. En el comunicat la CUP diu que “els plans son un molt bon punt de partida, però que no deixa de ser paper mullat perquè malauradament no s’està executant”.

Pel proper ple la CUP sol·licitarà que als pressupostos del 2020 es destini una partida generosa per permetre el desenvolupament dels dos plans i la contractació a partir del juny d’una tècnica especialista en polítiques d’igualtat i LGTBI, amb dedicació completa i exclusiva.

La segona moció sol·licita el canvi de nom de la plaça d’Espanya per plaça de l’Ajuntament. La CUP diu que “no es una proposta contra les persones que viuen a l’estat, al contrari, considerem que també son víctimes d’un estat centralista que defensa els privilegis d’uns pocs mentre condemna a la pobresa a cada vegada més sectors de la població”.

La CUP apunta que és una moció contra un model d’Estat controlat per unes quantes famílies i una monarquia al servei dels interessos de l’1% de la població. “Un Estat que utilitza a la monarquia, el sistema judicial, policial, l’exèrcit, els mitjans de comunicació… contra la voluntat del poble català de decidir votant el seu futur. I que té com a resposta la repressió”.

Un Estat que diuen que es nega a resoldre políticament un conflicte polític “condemnant a presó i a l’exili a un govern democràticament elegit”, que reprimeix durament i amb presó a la població que surt a defensar els seus drets o que amenaça contínuament amb intervenir un parlament democràtic.

Des de la CUP consideren que en aquestes circumstàncies una de les places més emblemàtiques de la ciutat no pot dur el nom d’aquest Estat. A més, diuen que aquest nom es va imposar durant el franquisme “com a estratègia de conquesta de l’espai públic”. A més a més, des de la CUP consideren que el canvi de nom també respon a la realitat de la ciutat, ja que “la majoria de tortosines i tortosins es refereixen a la plaça com la plaça de l’Ajuntament”.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -