14.3 C
Amposta

La CUP Tortosa acusa l’ajuntament de continuar utilitzant pesticides

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat mes de març al darrer ple ordinari que s’ha fet a Tortosa, tots els grups van votar a favor d’una moció que declarava el municipi de Tortosa lliure de Glifosat i pesticides a l’espai públic.

Des de la CUP Tortosa han emès un comunicat afirmant que es continuen utilitzant pesticides. “Vam celebrar el to constructiu del responsable de l’espai públic, el regidor Domingo Tomàs, que es va comprometre a aplicar la resolució a partir del 2021 i a treballar des de ja.”

Des de la CUP expliquen en el comunicat que “no és un repte senzill, el Glifosat i els pesticides en general, són el mitjà més ràpid i barat per acabar amb la vegetació no desitjada”, però asseguren que “a llarg termini té efectes negatius en la salut pública i efectes nocius per al medi ambient.”

A la darrera comissió informativa d’espai públic, durant el confinament, des de la CUP ja es va traslladar que era un bon moment per començar a fer la transició i estudiar alternatives. Però en les darreres setmanes la CUP assegura que han pogut comprovar, de com es continua fumigant l’espai públic. Per exemple, al barri del Rastre o als voltants de la C-12 a Ferreries.

La CUP diu que “de fet no s’han complert els acords que demanàvem. Com a mínim avisar amb una setmana de l’actuació o informar del producte utilitzat. Ni s’ha respectat el compromís de no utilitzar-lo en espais de transit humà o d’animals de companyia.”

La CUP reitera que són conscients de “la difícil realitat que viu la ciutat” però creuen que “no ha de ser excusa per deixar de treballar per millorar la ciutat en altres àmbits, com el de la salut pública.”

Des de la CUP Tortosa insten a l’equip de govern a començar a fer proves amb alternatives al glifosat i la resta de pesticides, seguint l’exemple d’altres ciutats. Així com provar nous elements de construcció que no permetin el creixement d’aquestes herbes. Des de la CUP volen que es comenci a conscienciar l’opinió pública de què els espais verds i l’espai públic es gestionaran d’una altra manera, amb “més diversitat de plantes i biològica.”

Finalitzen el comunicat: “L’actual situació està provocant un drama social i econòmic, del que desconeixem els efectes en el futur més proper. Però també ha de ser una oportunitat, per valorar més la salut pública i el medi ambient, per ser conscients que els éssers humans no som immunes a la naturalesa, i que cal cuidar-la perquè el nostre benestar depèn de la seua salut.”

Redacció – L. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -