14.3 C
Amposta

La CUP Terres de l’Ebre diu que la regidora de Flix, Carme Rosich, s’ha apropiat “d’un espai que no li correspon”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Crida Flixanca i la CUP Terres de l’Ebre han dut a terme aquest migdia una roda de premsa per valorar la decisió de l’ara exregidora de la Crida, Carme Rosich Prunera, de passar a ser regidora no adscrita a l’Ajuntament de Flix.

La CUP reivindica que la seua organització és assembleària i autoorganitzada i que sempre han tingut clar que la institució és una eina més per transformar els municipis, és a dir, que les persones que son regidores als ajuntaments són “simplement portaveus de l’assemblea i han de respectar i executar els acords i decisions que sorgeixen d’aquesta”. La Crida Flixanca i la CUP manifesten que la política és “com la responsabilitat d’actuació en els afers i realitats col·lectives i no com a simple gestió del poder o dels processos electorals, i ni molt menys com un trampolí perquè persones s’aprofitin de la confiança i el traspàs de responsabilitats dipositat en elles per al seu propi benefici o projecte particular”.

Després de vuit mesos a l’Ajuntament de Flix, segons el comunicat de la CUP Terres de l’Ebre, la regidora Carme Rosich va presentar la seua dimissió en assemblea al·legant que no es trobava còmoda amb les dinàmiques de treball del grup. Davant d’aquesta decisió van decidir  de mutu acord que Rosich renunciaria a l’acta per tal de que la segona persona de la llista pogués ocupar el seu lloc. Tot i aquest acord, la regidora va decidir “de forma unilateral i sense avisar a l’assemblea, anunciar al ple del passat desembre que passava a ser regidora no adscrita”.

La CUP creu que aquesta situació perjudica les 208 persones que van votar la Crida Flixanca el passat mes de maig i critica que Carme Rosich es negui a renunciar a l’acta de regidora al·legant que a ella li fa “il·lusió” ser regidora del seu poble i que “li és indiferent el que l’assemblea hagi dit”. Davant d’aquesta situació, la Crida Flixanca i la CUP Terres de l’Ebre mostren el seu rebuig a aquesta decisió i denuncien que és una “apropiació d’un espai al plenari que no li correspon, ja que l’acta pertany a la Crida Flixanca i a totes les persones que van dipositar la seua confiança en el projecte”. Admeten que és legal la decisió de Rosich però la defineixen “d’èticament reprovable”.

Finalment, acaben el comunicat fent menció al govern actual de l’Ajuntament de Flix, format per 7 membres d’Esquerra-Entesa per Flix i per 1 membre d’Unitat per Flix (PSC), dient que és una decisió que “el beneficia”, ja que “ha deixat sense oposició real al ple de l’Ajuntament”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -