14.3 C
Amposta

La CUP d’Alcanar es reafirma en la proposta de flexibilitzar la mobilitat entre els municipis del Sénia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’assemblea local de la CUP d’Alcanar – Les Cases ha emès un comunicat on reitera la seua proposta per flexibilitzar la mobilitat entre els municipis de banda i banda del riu Sénia. “El Sénia no és frontera” és el lema escollit per la CUP per reclamar el retorn dels nexes socials i culturals de les Terres del Sénia. Els vincles entre la població d’aquesta zona són molts i per aquest motiu demanen que tornin les relacions comercials, d’oci i socials. En el comunicat apunten que “de la Sénia a Rossell, d’Ulldecona a Sant Rafel, d’Alcanar a Vinaròs, centenars, o potser milers de persones creuen el Sénia cada dia”.

La CUP critica el fet que des del Govern espanyol s’ha reiterat múltiples vegades que “el virus no entén de fronteres” i per això reclamen el retorn de la realitat en aquest punt del país. “Ens trobem en un període de confinament en què ja es permet una certa mobilitat pel territori: una llibertat que permet anar de Vinaròs a Morella, d’Alcanar a Gandesa, però que no permet anar d’Alcanar a Vinaròs”, i diuen que “tot plegat és un sense sentit” i volen “que els veïns i veïnes puguin moure’s lliurement pel territori, sense sentir-se perseguits, atenent criteris de distanciament del punt d’origen i no criteris polítics”.

Per aquests motius, l’assemblea local de la CUP Alcanar i les Cases demana als pobles del territori i a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, els següents acords:

1r. Que es flexibilitzin les accions de denúncia de les policies locals, sobretot, quan es tracta de veïns d’aquest territori.

2n. Que les diferents institucions eleven una proposta conjunta per posar fi a aquesta situació al govern estatal.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -