Aquest divendres 2 de maig, en el marc d’Expoebre 2025, Tortosa acollirà la cinquena edició del Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, una jornada que tornarà a posar el focus en el desenvolupament econòmic del territori a través de la innovació, la gastronomia i la proximitat.
El fòrum s’inaugurarà a les 10.15 h amb les intervencions de l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges. Al llarg del dia s’hi oferiran diverses ponències i activitats, com la conferència de la xef i divulgadora Maria Nicolau a les 12.30 h, que parlarà sobre el potencial de la cuina de proximitat com a motor de regeneració territorial i econòmica.
La jornada també comptarà amb una degustació a càrrec del xef Vicent Guimerà, de l’Antic Molí d’Ulldecona, reconegut amb una estrella Michelin i diversos Sols Repsol, que oferirà una tapa elaborada amb productes del territori.
Un dels moments més destacats serà a les 17.30 h amb La Gastrodisrupció, una proposta en format afterwork impulsada per T-Valley Ecosystem, que fusionarà innovació i gastronomia. L’espai combinarà tastos de vins de la DO Terra Alta, productes ebrencs, música amb DJ i networking informal per afavorir connexions entre empreses, institucions i emprenedors. A més, es debatran qüestions com el futur de la gastronomia, l’impacte de la intel·ligència artificial a la cuina o els nous models de negoci digitals aplicats al sector.
El fòrum clourà a les 19 h amb les paraules del director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré, i de nou, amb l’alcalde Jordi Jordan.
Programa del V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre
Redacció L.P.
Enllaços relacionats
Tortosa obre les portes d’una nova edició d’Expoebre amb un espai renovat i al 100% d’ocupació