14.3 C
Amposta

La consellera de Salut, Alba Vergés, respondrà les preguntes de la població

"Jo Pregunto" és una iniciativa que té com a principal objectiu incentivar la participació directa de la ciutadania en el dia a dia del Govern

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha presentat el projecte ‘Jo Pregunto’ una eina que vol incentivar la participació directa de la ciutadania. La iniciativa, liderada per la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals, té com a principals objectius incrementar la transparència i retiment de comptes a la ciutadania, fer més propera l’acció de govern i donar l’opció de plantejar dubtes o preguntes directament als membres de l’executiu.

El projecte s’iniciarà amb una primera prova que consistirà en una roda de preguntes obertes a la ciutadania amb la consellera de Salut, Alba VergésA través del web participa.gencat.cat, la ciutadania podrà plantejar preguntes relacionades amb els aspectes sanitaris de la COVID-19 que no siguin qüestions de caràcter personal o temes d’informació general sobre la malaltia. El termini per formular preguntes s’obrirà avui divendres a les 9h i finalitzarà demà dissabte a les 15h. La roda de respostes de la consellera Vergés s’emetrà dilluns a la tarda a través de la plataforma on s’han formulat les preguntes.

Per tal d’incentivar la participació, la ciutadania serà la que decidirà les 12 preguntes que respondrà la consellera Vergés votant aquelles qüestions que consideri més interessants. Cada participant, a més, podrà comentar les preguntes que hagin fet altres persones per tal d’enriquir el debat.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat que “tenim l’obligació i el convenciment de donar veu a la ciutadania, i fer que s’impliqui en el dia a dia del Govern”. “Ens devem als ciutadans, i per tant, hem de ser capaços de crear mecanismes de comunicació directa”, ha explicat Solé, que ha remarcat la necessitat de defensar “drets bàsics en tot moment”.

Per la seva banda, el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-López, ha considerat que “en moments com aquests es fa especialment palès que els ciutadans hem de co-decidir i coresponsabilitzar-nos en moltes qüestions del dia a dia, una qüestió que només és possible des de la total transparència i la confiança mútua”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -