14.3 C
Amposta

La Comissió per a retirada dels símbols franquistes denúncia la simbologia franquista a la platja fluvial de Ferreries

Es convoca una concentració de denúncia de la simbologia franquista a la platja fluvial de Ferreries (Tortosa) per al proper diumenge 18 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest acte és una resposta ciutadana als entrebancs judicials que s’ha trobat la retirada del monument franquista més gran de Catalunya, alhora, la Comissió també considera necessari sortir al carrer per a fer sentir la veu antifeixista i democràtica de Tortosa i les Terres de l’Ebre, vers els discursos que segons la Comissió banalitzen el feixisme o intenten blanquejar l’origen feixista i propagandístic del monument.

Alhora, des de la Comissió reclamen que l’Ajuntament de Tortosa presenti un recurs contra l’aturada cautelar de les obres, tal com farà el Departament de Justícia, i insta els diferents grups municipals perquè facin els passos necessaris en aquest sentit.

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa, ha fet la seua convocatòria a la platja fluvial de Ferreries (Tortosa) -just al lloc on es duran a terme les obres de retirada del monument- el diumenge 18 de juliol, el mateix dia que se celebraran 82 anys del cop d’estat franquista.

L’acte comptarà amb la intervenció artística de l’il·lustrador ebrenc Ignasi Blanch, que projectarà la seua nova obra al riu, especialment concebuda per a aquest acte. Aquesta acció coincideix amb una nova exposició a Berlín amb motiu dels 60 anys de la construcció del Mur, per a reivindicar la memòria històrica. Ignasi Blanch va participar el 1990 com a únic representant de l’Estat espanyol al projecte internacional East Side Gallery.

En acabar, es podran adquirir làmines de l’obra d’Ignasi Blanch, signades i numerades, que serviran per a contribuir a les accions que es duran a terme per a reivindicar la memòria històrica.

A més de les portaveus de la Comissió, també hi intervindran Carles Vallejo (Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme) en representació de les entitats memorialistes de Catalunya, i l’associació LGBTebre. En aquest sentit, tant des de la Comissió com des de l’associació LGBTI de les Terres de l’Ebre, es vol deixar constància que, malauradament, el feixisme no és una cosa del passat, sinó que està ben present avui dia, tant amb la seua simbologia com amb les agressions homòfobes que s’han patit les darreres setmanes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -