14.3 C
Amposta

La collita de l’arròs es manté estable i és d’una qualitat excel·lent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita de l’arròs s’ha tancat al país amb 149.750 tones, un lleuger descens de l’1,3% respecte l’any passat (183 va ser de 151.723 tones) però mantenint un important creixement del 23% respecte fa dos anys. Els alts rendiments de les varietats Bomba i JSendra han compensat la menor productivitat d’altres. També la qualitat del producte ha estat excel·lent tot i que l’arròs va patir dificultats en el seu establiment i desenvolupament al principi de la campanya. La recol·lecció va començar amb un endarreriment d’uns 15 dies i encara hi ha una superfície residual per acabar de segar

Marcel Matamoros, responsable d’arròs de la FCAC i president de la Cambra Arrossera del Montsià, ha explicat que l’estiu va ser molt favorable per a la collita, el gra va madurar molt bé, després d’algunes problemes de germinació al principi de la campanya i ha donat una arròs “d’òptima qualitat”. “Ha estat molt irregular perquè varietats com Bomba o JSendra han estat més productives que l’any passat però les de meitat campanya, com l’Anatra i el Guara, han tingut una petita disminució. En resum, ha estat molt similar a l’any passat”, ha dit Matamoros. “Ha estat un estiu molt bo, pràcticament no hi ha hagut fongs, la qualitat és excel·lent i els retiments al molí són bons”, ha afegit.

El retard en l’inici de la recol·lecció ha provocat una sembra més esglaonada i que s’hagi allargat fins ben entrat el mes d’octubre. De fet, encara hi ha una superfície residual per acabar de segar, sobretot a la zona gironina de Pals. La superfície de conreu d’arròs a Catalunya és de 20.604 hectàrees -20.000 al delta de l’Ebre-, amb un rendiment mitjà de 7,27 tones per hectàrea. Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total català.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -