EbreNotícies

La collita de l’arròs es manté estable i és d’una qualitat excel·lent

La recol·lecció va començar en retard però, malgrat això, la qualitat del producte ha estat excel·lent

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita de l’arròs s’ha tancat al país amb 149.750 tones, un lleuger descens de l’1,3% respecte l’any passat (183 va ser de 151.723 tones) però mantenint un important creixement del 23% respecte fa dos anys. Els alts rendiments de les varietats Bomba i JSendra han compensat la menor productivitat d’altres. També la qualitat del producte ha estat excel·lent tot i que l’arròs va patir dificultats en el seu establiment i desenvolupament al principi de la campanya. La recol·lecció va començar amb un endarreriment d’uns 15 dies i encara hi ha una superfície residual per acabar de segar

Marcel Matamoros, responsable d’arròs de la FCAC i president de la Cambra Arrossera del Montsià, ha explicat que l’estiu va ser molt favorable per a la collita, el gra va madurar molt bé, després d’algunes problemes de germinació al principi de la campanya i ha donat una arròs “d’òptima qualitat”. “Ha estat molt irregular perquè varietats com Bomba o JSendra han estat més productives que l’any passat però les de meitat campanya, com l’Anatra i el Guara, han tingut una petita disminució. En resum, ha estat molt similar a l’any passat”, ha dit Matamoros. “Ha estat un estiu molt bo, pràcticament no hi ha hagut fongs, la qualitat és excel·lent i els retiments al molí són bons”, ha afegit.

El retard en l’inici de la recol·lecció ha provocat una sembra més esglaonada i que s’hagi allargat fins ben entrat el mes d’octubre. De fet, encara hi ha una superfície residual per acabar de segar, sobretot a la zona gironina de Pals. La superfície de conreu d’arròs a Catalunya és de 20.604 hectàrees -20.000 al delta de l’Ebre-, amb un rendiment mitjà de 7,27 tones per hectàrea. Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total català.

Font: ACN

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close