14.3 C
Amposta

La Clàssica Terres de l’Ebre puja de nivell i tornarà a recórrer les quatre comarques amb sortida a Roquetes i arribada a Tortosa

La gran novetat és l’ascens a la categoria 1.1 del calendari UCI World Tour, fet que obre la porta a la participació d’equips de primer nivell mundial, com el Movistar Team

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La segona edició de la Clàssica Terres de l’Ebre “Reserva de la Biosfera” ja té data confirmada: serà el 21 de juliol, aprofitant el dia de descans del Tour de França, amb sortida des de Roquetes i arribada a Tortosa. L’organització ultima un recorregut d’entre 170 i 190 km, que tornarà a travessar les quatre comarques ebrenques —Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta—, però amb un itinerari diferent respecte a la primera edició: no acabarà al Mont Caro, tot i que mantindrà l’exigència i atractiu per als ciclistes.

La gran novetat és l’ascens a la categoria 1.1 del calendari UCI World Tour, fet que obre la porta a la participació d’equips de primer nivell mundial, com el Movistar Team. Un salt de qualitat que consolida l’aposta per fer de la Clàssica un referent internacional en el calendari ciclista i en la promoció del territori.

Cartell de la 2a edició de la Clàssica Terres de l’Ebre.

La prova començarà a tocar d’un dels indrets més emblemàtics de Roquetes, l’Observatori de l’Ebre, i finalitzarà a la capital del Baix Ebre, dins del marc de la Festa del Renaixement, l’endemà del seu tancament. De fet, s’està treballant per garantir una cobertura televisiva internacional, que mostri al món el paisatge, la cultura i el patrimoni de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha remarcat que «serà una oportunitat immillorable per mostrar al món la riquesa cultural, patrimonial i paisatgística que tenim», i ha subratllat que la pujada de categoria situa el territori “al mapa del ciclisme internacional”.

Per la seva banda, el batlle de Roquetes, Ivan Garcia, ha reivindicat que «una prova d’aquestes característiques permet situar Roquetes i les Terres de l’Ebre al mapa mundial», i ha destacat l’oportunitat per donar a conèixer «una institució centenària com l’Observatori de l’Ebre, que realitza una tasca investigadora de primer ordre».

L’esdeveniment compta amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Montserrat Pegueroles, representant territorial d’Esports, ha afirmat que «és una segona edició de consolidació que dona a conèixer la riquesa de les quatre comarques ebrenques i el seu gran potencial turístic i esportiu». I Enric Adell, vicepresident de la Diputació, ha remarcat que «la Clàssica encaixa amb els objectius de promoció del cicloturisme i el territori, i tornarà a ensenyar les Terres de l’Ebre a tot el món».

També hi ha intervingut Néstor Biosca, president del Club Esportiu Montsià i impulsor de la Clàssica, que ha expressat la seva satisfacció per “l’alineació institucional” i per la confiança rebuda per part de la UCI, que ha reconegut el valor de la prova amb la pujada de categoria. «El territori és fantàstic en tot, però ideal per al ciclisme en totes les seves versions», ha conclòs.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -