14.3 C
Amposta

La captura massiva en el control de plagues reuneix al sector primari de la península Ibèrica al delta de l’Ebre

Hi han assistit més de 80 professionals entre investigadors, administracions i pagesia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Sota el títol El futur de la captura massiva a debat, prop de 80 representants del sector primari, administracions, empreses i pagesos de Catalunya, Espanya, Portugal, Eslovènia i Grècia han debatut sobre les tècniques de captura massiva i la seva aplicació en el control de plagues, en una jornada tècnica organitzada per l’empresa ampostina Probodelt.

Aquesta activitat forma part del projecte LIFE eGYMER i està participat per la University of Thessaly (Grècia), Agricultural University of Athens (Grècia) la University of Ljubljana (Eslovènia), la Universitat de Lleida i l’empresa ampostina Probodelt, única empresa inclosa en aquest programa LIFE.

Durant la jornada s’ha posat sobre la taula el futur d’aquesta tècnica mitjançant ponències, xerrades i canvis d’impressions dels professionals del sector.

Entre els convidats cal destacar la presència d’Adriana Escudero, doctora en Enginyeria Agrònoma i investigadora de l’IRTA. Escudero és especialista en la biologia i el comportament de diverses plagues clau en el desenvolupament de mètodes i estratègies per al seu control. Alonso ha destacat, el bon moment de la tècnica de captura massiva per controlar les plagues de manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Des de la prohibició de certs insecticides i dels aerosols ha millorat sensiblement la capa d’ozó i recordant que la globalització continua distribuint plagues entre continents contra les quals cal lluitar i sobre les que s’està investigant.

Jaume Roig director tècnic i comercial de l’empresa, s’ha referit en la seva intervenció a les seves experiències en l’aplicació de tècniques de captura massiva, especialment en la lluita contra la mosca de la fruita, de l’oliva i del cuc de l’arròs, plagues que afecten principalment al Delta de l’Ebre i ha fet un balanç positiu de l’efectivitat de la captura massiva en aquests conreus.

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta ha estat present a la jornada i ha destacat, el valor empresarial de Probodelt, el seu creixement i la capacitat de convocatòria en aquestes jornades, assegurant que des de l’administració local es vol donar suport a aquestes iniciatives positives per a Amposta i per a les Terres de l’Ebre.Aquesta jornada ha tingut lloc a la Barraca de la Casa de Fusta al Delta de l’Ebre en el marc del 25 aniversari de l’empresa Probodelt.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -