14.3 C
Amposta

La Batalla de l’Ebre protagonista d’un projecte de memòria i de foment de la lectura

Les jornades de les lletres ebrenques acullen el club de lectura "Com vas perdre el braç, Balchowsky?"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya presenten un projecte cultural de foment de la lectura centrat en la recuperació de la memòria històrica anomenat “Batalla de la memòria: llegir per recordar”.

La Biblioteca Comarcal d’Amposta, dins dels actes de les jornades de les lletres ebrenques, ha acollit el club de lectura del llibre “Com vas perdre el braç, Balchowsky?”. L’acte va comptar amb la presència de l’autor, Toni Orensanz, que en aquest nou treball reconstrueix la figura del pianista manc de Chicago, membre de les Brigades Internacionals, que va perdre el braç dret a la Batalla de l’Ebre i que va esdevenir una llegenda de la contracultura als Estats Units.

L’objectiu de és difondre la història recent i fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics tenint la literatura com a eix vertebrador. La Batalla de l’Ebre, per la seva importància històrica i l’impacte devastador que va tenir a les Terres de l’Ebre, és la protagonista, però també es posarà el focus en la Guerra Civil Espanyola en general o en altres conflictes contemporanis.

El programa “Batalla de la memòria: llegir per recordar” s’articula mitjançant diferents accions i formats. Durant l’edició d’enguany, s’han fet 6 contacontes adreçats a públic infantil i s’ha iniciat la trobada presencial de 8 clubs de lectura amb l’autor, tant infantils com adults.

Aquest projecte cultural es complementarà també en següents edicions i en funció del context sanitari amb d’altres iniciatives com exposicions temporals i aparadors temàtics a les biblioteques, diferents activitats i visites als espais històrics de la Batalla de l’Ebre gestionats pel COMEBE.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -