14.3 C
Amposta

La 2a edició de les beques de Remsa premien els dos millors expedients acadèmics de les Terres l’Ebre i reconeixen el compromís social dels joves

Els premiats amb la beca de 1.500 euros han estat Hug Ramírez Jornet, de l’Institut de Flix, i Neus Vidal Sales, de l’Institut Dertosa de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La II edició de les beques ‘Impulsant el Talent del Futur de les Terres de l’Ebre ha reconegut un cop més l’excel·lència dels millors estudiants de 4t d’ESO del territori. La convocatòria que promou el Projecte Social de Remsa té com a objectiu premiar els millors expedients acadèmics però, sobretot, la participació dels joves en el món associatiu i la seva implicació amb el seu entorn més proper.

Un any més, el concurs ha estat un èxit de participació. S’han rebut una cinquantena de candidatures d’estudiants que el curs passat van cursar 4t d’ESO a diferents centres de secundària de les quatre comarques ebrenques. D’entre tots ells, els dos joves que han obtingut les puntuacions més altes i que han obtingut la beca són Hug Ramírez Jornet (Institut de Flix) i Neus Vidal Sales (Institut Dertosa, Tortosa). La dotació de la beca és de 1.500 euros que hauran de destinar a continuar la seva formació.

Hug Ramírez Jornet va aconseguir el curs passat una qualificació mitjana excel·lent. Enguany segueix els seus estudis de Batxillerat a l’Institut de Flix, on també ser reconegut amb la millor trajectòria d’ESO del curs 2022/2023. Hug també ha pogut acreditar la seva participació en entitats esportives, com el Club Atletisme Ascó, o en actes culturals com a voluntari de la Comissió de Festes de Riba-roja d’Ebre.

Pel que fa a Neus Vidal Sales, alumna de l’Institut Dertosa (Tortosa), l’any passat va assolir una nota mitjana d’excel·lent també. Al seu expedient acadèmic, cal sumar un llarg expedient musical. És violoncel·lista a l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre, a la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona i a la Jove Orquestra Intercomarcal. Una formació que segueix a Madrid, on ha estat admesa a l’Escola Superior de Música Fòrum Musikae. Com a voluntària, també ha participat en l’organització del Festival Eufònic i del Festival d’Arts Montsònica.

El director general de Remsa Memorial, Fernando Muiño, ha destacat els excel·lents currículums que per segon any s’han presentat a les beques Impulsem el Talent, encara que remarca que la implicació social dels joves no arriba al mateix nivell. “Amb les beques volem premiar l’estudiant més complet. Les notes són importants, però no són determinants. En general, creiem que els joves han de mostrar més compromís amb la societat ajudant als qui més ho necessiten”, valora Muiño.

Per presentar-se a les Beques Impulsem el Talent del Futur de les Terres de l’Ebre cal estar cursant 4t d’ESO a qualsevol centre educatiu del territori. Els premiats es resolen a través d’uns criteris tècnics i meritocràtics establerts a les bases. Per participar-hi s’estableix que només seran admesos els alumnes amb una nota mitjana superior a 7,5 sobre 10 punts. També han de demostrar que fan alguna activitat extraescolar i/o que participen en alguna entitat o associació de tipus cultural, esportiu, social o de voluntariat. Aquest últim apartat ha tingut aquesta edició un pes més destacat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -