Opinió

KING KONG vs ZAZ

Dins del bagul dels llibres pendents de llegir, sempre hi ha un grapat d’obres que esperen que li tregui la pols. No sé sap perquè però es queden una temporada allí dins a la foscor de l’interior del bagul esperant el moment oportú per ser llegits. Certament, no sóc d’aquells d’acumular llibres per llegir, sinó tot el contrari. Però de vegades per algunes raons els deixes aparcats, o simplement no el trobes per cap lloc i llavors es queden residint fins que arribar el moment que et recordes que el tens pendent de llegir. I dius: “Aquest cop sí que no m’oblidaré” i vas per ell fins al final de la darrera fulla.

Curiosament, aquest mes, he topat amb dues obres d’aquelles que estaven dins dels baguls de llibres pendents de llegir. Un d’aquests era el de l’escriptora i activista, Verginie Despentes, i el seu assaig anomenat “La Teoria King Kong”. El cert és que Verginie no m’ha defraudat les expectatives, amb una ploma afilada i un verb desgranador planteja una problemàtica en la qual viuen milers de dones que no reuneixen els canons imposats per una societat hipòcrita i consumista. Uns estereotips, tal com denúncia l’autora, que només existeixen en un món imaginari creat per la indústria publicitària i que porta a moltes dones a viure en una resignació eterna.

Tot i que aquesta problemàtica, tardarà a desaparèixer en aquesta societat moderna, consumista i estereotipada. Tanmateix, potser la millor manera de lluitar contra això és estimar el teu propi cos tal com és, passant del que dirà la resta de la gent i com no! Escoltant també a la cantant francesa ZAZ, i el seu himne a l’alegria “Qué vendrá”. Perquè a la fi de tot, de vida, només hi ha una i aquesta s’ha de viure de la millor manera possible.

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close