14.3 C
Amposta

JxCat exigeix que es mantingui oberta l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre

"Davant d’aquest menyspreu vers el territori", Junts per Catalunya al Senat presenta una bateria de preguntes i prepara una moció per ser debatuda

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els membres del grup parlamentari del Senat de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví i Josep Maria Cervera, han presentat una bateria de preguntes en relació amb les notícies publicades per alguns mitjans de comunicació on s’informa que l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, amb l’excusa de la pandèmia de la Covid-19, no es pensa tornar a obrir i, des de l’estament s’encomana a dirigir-se a les oficines d’aquesta, organisme que té a la localitat de Reus o Tortosa.

Dissabte passat, hi va haver una concentració on membres de Junts per l’Ebre van acostar-s’hi per donar suport. El clam unànime era en contra del que és un altre exemple del menyspreu vers el territori ebrenc del govern espanyol.

Avui dimarts, via telemàtica es reuniran els membres de Junts, a l’Ebre i al Senat, per tal de trobar solucions, transversals i consensuades, al tancament de l’Oficina i fer accions conjuntes. Els Senadors de Junts per Catalunya, per la seva banda, estan acabant d’elaborar una moció perquè el tema es debati en una de les Comissions del Senat.

Des de Junts es pensa que “és indignant que a un territori que perd població se li treguin serveis necessaris que l’únic que pot fer és augmentar l’acceleració d’aquesta pèrdua de població, fer-lo menys competitiu i augmentar la bretxa digital entre la població més envellida. Per això, no ens quedarem de braços creuats”.

Assumpció Castellví feia aquesta piulada dissabte per tal de mostrar la seva indignació en allò que està fent el govern espanyol. Entre les preguntes presentades, per escrit, per Junts per Catalunya respecte al tancament de l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre per ser contestades pel Govern encapçalat per Pedro Sánchez, destaquen:

  • Si pot confirmar el govern si el tancament és definitiu?
  • Si considera que el govern que el tancament d’aquesta oficina que presta servei a tres comarques és una bona mesura per afrontar la pandèmia?
  • Considera el Govern que les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles en les zones rurals, amb una població envellida, persones pròximes a l’exclusió o afectades per la bretxa digital?
  • El Govern creu que els serveis socials bàsics dels consells comarcals de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i el Priorat tenen accés a la informació i els mitjans necessaris per poder resoldre i tramitar prestacions, ajudes i consultes sobre temes específics de la Seguretat Social?
  • El Govern és conscient que els consells comarcals de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat són els que estan atenent a la població per tramitar prestacions, l’ingrés mínim vital, consultes sobre tramitació d’expedients de jubilació, orfandat o invalidesa, temes que són específics d’aquesta oficina de la Seguretat Social que volen tancar, i que Cal que reobrin, perquè no es trobin desbordats i atendre dignament a la població?
  • Considera el Govern que el tancament d’aquesta oficina contribueix a evitar el despoblament en les zones rurals?

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -