14.3 C
Amposta

Junts per Tortosa reclama al govern municipal que acceleri els tràmits per al nou hospital

La portaveu de Junts ha defensat que la normativa actual permet la construcció d'equipaments en zones de flux preferent seguint els procediments establerts

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de regidors del seu partit, Jordi Sorolla, Lluís Bel i Joan Carles Bonfill denunciaven aquest matí la falta de lideratge de l’actual govern municipal vers la construcció del nou Hospital de referència de les Terres de l’Ebre.

Roigé ha recordat que la compra dels 43.000 m², sumats als que ja eren propietat de l’Ajuntament, va comptar amb el suport unànime de tots els grups municipals. A més, ha destacat que la normativa de règim hidrològic permet aixecar un hospital en zona de flux preferent, tal com ja es fa en altres ciutats situades a la vora de grans rius, com Saragossa o Lleida.

Plànol elaborat per Junts per Tortosa per mostrar quins són els terrenys del futur hospital de referència de les Terres de l’Ebre.

La portaveu de Junts per Tortosa ha advertit que l’endarreriment en la tramitació urbanística pot posar en perill la construcció de l’hospital, i segons ha explicat, la modificació del planejament, que ja s’està elaborant sota la direcció de l’arquitecte Sebastià Jornet, és imprescindible per convertir els terrenys, ara destinats a habitatge, en equipament sanitari. Un cop finalitzada, l’Ajuntament podrà cedir els terrenys a la Generalitat perquè impulsi immediatament el projecte.

Roigé ha criticat la incoherència de Jordan, recordant que en campanya electoral va prometre que abans d’acabar el 2023 s’iniciarien les obres del nou hospital en aquests mateixos terrenys. «La normativa era la mateixa el 2023 que ara el 2025», ha recalcat, titllant d‘incomprensible que ara es posi en dubte la viabilitat de la ubicació.

També ha fet referència a un informe favorable de l’ACA del 2021 que permetria construir fins a 470 habitatges en la mateixa zona, fet que demostra, que no hi ha impediments per aixecar-hi l’hospital. «Si pot viure-hi més de 1.400 persones, per què no s’hi pot construir un hospital?», ha qüestionat.

La portaveu de Junts ha defensat que la normativa actual permet la construcció d’equipaments en zones de flux preferent seguint els procediments establerts. Ha recordat que altres municipis com Roquetes i Deltebre han iniciat abans els seus processos urbanístics, i ha instat el govern municipal de Tortosa a accelerar la tramitació per no perdre més temps.

La portaveu també ha estat criticat l’alarma social que estan generant des del govern municipal amb els lamentables efectes devastadors que va tenir el temporal DANA al País Valencià. «Aquelles desgraciades inundacions es van produir pel desbordament de lleres de barrancs i no per un riu, com l’Ebre, absolutament regulat amb embassaments i del qui coneixem en tot moment i amb temps suficient el cabal que porta», ha recordat, afegint que «si s’inunden estos terrenys, abans s’hauria inundat tot el barri de Ferreries on viuen més de 8.000 persones, el centre de Tortosa, i tots els pobles i municipis riu amunt», ha manifestat.

Finalment, Roigé ha alertat que qualsevol retard pot hipotecar no només el futur del nou hospital, sinó també el desenvolupament d’altres equipaments essencials per a la ciutat, ja que gran part del sòl urbanitzable de Tortosa es troba afectat per la regulació del flux preferent. «Ens hi juguem molt més que l’hospital. Ens hi juguem el futur de Tortosa», ha conclòs.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -