14.3 C
Amposta

Junts per Catalunya vol compensar alguns dels ajuntaments que deixen de rebre la concessió de l’AP-7

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amb la finalització de la concessió de l’AP7 s’ha assolit una fita important per a molts usuaris d’aquesta infraestructura, però aquesta bona notícia ha tingut uns efectes col·laterals en els pressupostos dels ajuntaments que gaudien d’uns ingressos, essencialment l’IBI, provinents d’aquestes concessions.

Aquest impacte és especialment rellevant en els ajuntaments petits, ja que són aquests els que disposen d’un pressupost molt inferior i als quals se’ls fa molt difícil assumir aquest impacte pressupostari a curt termini. És per aquest motiu que Junts per Catalunya aposta que en els propers Pressupostos Generals de l’Estat hi hagi una partida pressupostària per compensar els ajuntaments de 10.000 habitants o menys que deixen de percebre aquests ingressos com a conseqüència de la finalització de les autopistes de peatge.

“L’impacte en els municipis petits és difícil d’assumir a curt termini, aquesta compensació no ha de tenir caràcter permanent”, ha afegit el diputat al Congrés, Ferran Bel, “però sí que s’hauria d’establir durant uns anys i anar-se reduint de forma progressiva per a que aquests ajuntaments tinguin la possibilitat de buscar ingressos alternatius”.

Així doncs, tal com indica el portaveu, Junts per Catalunya entén que aquesta mesura hauria de tenir un caràcter temporal i s’hauria de reduir de forma progressiva al llarg del temps. Amb aquest finalitat s’ha presentat un proposició no de llei per debatre tant al ple del Congres, com a la comissió d’Hisenda de la mateixa cambra, amb la confiança que pugui obtenir el recolzament de la majoria dels grups parlamentaris.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -